• Dolar
    32,4375
  • Euro
    34,7411
  • Altın
    2.441,870
  • Bist-100
    9.916,000
   
20/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali Gün Sayıyor 

“Antalya’dan Dünya’ya” mottosu ile Karaalioğlu Parkı içerisinde bu yıl 2’incisi gerçekleştirilecek 2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali için basın toplantısı düzenlendi

16.08.2023 - 23:24
2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali Gün Sayıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 1-3 Eylül 2023 tarihleri arasında bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek Foodfest Antalya Gastronomi Festivali ile Antalya lezzetlerini dünya markası haline getirmek için önemli bir adım attıklarını, Antalya’nın zengin mutfağının bunu hak ettiğini söyledi. Başkan Muhittin Böcek, üç gün sürecek festival boyunca, söyleşi, panel, etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapacaklarını, dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen konukları ağırlayacaklarını belirterek, tüm Antalyalıları Gastronomi Festivaline davet etti. 
“Antalya’dan Dünya’ya” mottosu ile Karaalioğlu Parkı içerisinde bu yıl 2’incisi gerçekleştirilecek 2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali için düzenlenen basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Foodfest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Antalya Gastronomi ve işletmecileri Derneği üyesi Mehmet Akdağ, TV Programcısı ünlü şef Arda Türkmen katıldı.
DÜNYA MARKASI OLACAK
2. Antalya Foodfest Gastronomi Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı gastronominin de başkenti yapma hedefi ile ilki geçen yıl gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ni hayata geçirdiklerini Antalya’nın lezzetlerini dünya markası haline getirmek için önemli bir adım attıklarını, Antalya’nın zengin mutfağının bunu hak ettiğini söyledi. 
YEREL MUTFAĞIMIZIN CAZİBESİ İLE TERCİH EDİLECEK
“Anadolu’yu Akdeniz ile harmanlayan mutfağımızın eşsiz lezzetleri kıymetli şeflerin ellerinde yeniden hayat buldu” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Antalya’mız adını gastronomi arenasına da altın harflerle yazdırdı. Sadece mutfağımızı değil; aynı zamanda tarihimizi, kültürümüzü, turizmimizi de dünyaya duyurmamız için önemli bir kapı açılıyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’mız için bu kapıyı açtık.  Bu sayede şehrimiz artık sadece güneşi, denizi ve mavisi ile değil; yerel mutfağının cazibesi ile de tercih edilir hale geldi. Attığımız bu adım ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümünü karşılayan şehrimizin yerel mahsulleri, zengin gastronomisi ve kültürel değerleri de dünyaya açıldı ve güçlendi” dedi.  
ANTALYA’DAN DÜNYA’YA MOTTOSU İLE YAPILACAK
Başkan Muhittin Böcek, Antalya’nın yerel ürünlerinin ve yemeklerinin eşsiz bir hazine olduğuna inandığını söyleyerek konuşmasında şunlara değindi: “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu muhteşem hazineyi dünyaya tanıtırken, aynı zamanda korumak ve geleceğe de miras bırakmak istiyoruz. Bu kadim coğrafyanın ve bu muhteşem iklimin bize sunduğu hazineye değer katmanın en önemli görevlerimizden biri olduğunu biliyoruz.
İşte bu görevin bize verdiği sorumluluk bilinciyle; “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla başlattığımız uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi düşüncesiyle çıktığımız yolda; daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya ve Antalya hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam ediyoruz.” 
HALİL İBRAHİM SOFRAMIZA HOŞ GELDİNİZ
Kentin hafızasında önemli bir yere sahip olan yapıları yeniden canlandırdıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Geçtiğimiz günlerde, yok olmaya yüz tutan simge yapımız Vatan Kahvesi’ni, yeniden hizmete açarak şehrimize kazandırdık. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği ile yaptığımız protokol sayesinde bu tarihi bina artık kentin kültürel değerlerinin tanıtılmasına, gastronomi turizminin geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacak. Bugün bizi bir araya getiren gastronomi festivalimiz de bu çalışmalarımızı taçlandırdığımız bir değer oldu. Festivalimiz sayesinde aralarında Michelin yıldızlıların da olduğu birbirinden usta şeflerimiz coğrafi işaret alan yöresel ürünlerimizle yeni lezzetler keşfedip onları dünya mutfağına taşıdılar ve taşımaya devam edecekler. Üç gün sürecek festivalimiz boyunca, yine söyleşilere, panellere, etkinliklere ve konserlere ev sahipliği yapacak; dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen konukları ağırlayacağız. Festivalimize katılacak tüm konuklarımıza şimdiden Halil İbrahim soframıza hoş geldiniz, Hepinize gönlünüzce sohbetler edeceğiniz, dostluklar kuracağınız, damağınızda unutamayacağınız tatlar bırakacak, keyifli bir festival diliyorum” diye konuştu. 
ÜNLÜ ŞEFLER ANTALYA’DA
2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivalinin içeriği hakkında bilgi veren Foodfest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, Akdeniz bölgesinin tarımı, Antalya’nın yerel ürünlerinin otel ve restoran menülerini adaptasyonu gibi birçok konuda üç gün boyunca önemli etkinliklerini olacağını kaydetti. Gökmen Sözen, gastronomi festivaline yurt dışından ve Türkiye’nin önemli şeflerinin katılacağını TV’lerde izlenilen şeflerin Antalya halkı ile bir araya geleceğini söyledi. Sözen, bir Yörük çocuğu olan Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla Yörük yemeklerinin de festivalde yerini alacağını ve tanıtılacağını söyledi. 
TURİZME KATKISI ÇOK ÖNEMLİ
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, ise bu yıl 2’incisi gerçekleştirilecek Gastronomi Festivali’nin Türkiye’nin vizyonuna değer kattığına dikkat çekerek, turizm ve oteller açısından bu gibi etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulayarak Gastronomi Festivali’nin yapılmasında emeği geçen Muhittin Böcek’e teşekkür etti. 
ESNAF TEMSİLCİLERİ’NDEN ÖNEMLİ DESTEK
AESOB Başkanı Adlıhan Dere de Antalya’nın lezzetlerini bu festival ile dünyaya tanıtıldığını belirterek, “Bu gibi etkinlikler şehrin marka değeri olması noktasında çok önemlidir. Tüm esnafımız adına sizlere teşekkür ederiz. Antalya’mız turizmin başkenti olması yanı sıra sahip olduğu verimli toprakları ile tarımda da bir dünya markasıdır. Antalya’nın 15 adet coğrafi işareti bulunmaktadır. Antalya’nın piyazı, kabak tatlısı, Finike portakalı gibi 15 ürünümüz dünyaya tanıtılıyor. Esnaf temsilcisi olarak şehrimize değer katan tüm projede sizlerde yer almaktan mutluyuz. Antalya esnafı olarak her türlü desteği sunmaya hazırız” dedi. 
TURİZMDE YENİ TREND MUTFAK KÜLTÜRÜ
TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı ise konuşmasında şunlara değindi: “Türkiye turizmde ciddi bir başarıya ulaştı. Türk turizmi son yıllarda gastronomi alanlarında önemli bir yol kat etti. Antalya gibi bir turizm şehrinde bu festival çok doğru bir girişim. Dünyada turizm trendleri yerel halkla bütünleşmesi ve paydaş olarak gözükmesi gibi gelişen akımlardan geçiyor. Antalya mutfak kültürü açısından çok zengin bir yapıya sahip. Bu kültürün tanıtılması ve turizm katkısı olması gerekiyor. Bu etkinlik turizm ile yerel halk arasında önemli bir kaldıraç olacaktır.”
BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR 
ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül ise 2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin yapılmasın emeği geçen başta Muhittin Böcek’e ve katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 
MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİNE KATKI SUNACAK
Antalya Gastronomi ve işletmecileri Derneği üyesi Mehmet Akdağ ise uzun zamandır böyle bir etkinlik yapmayı planladıklarını, Antalya için Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin Antalya mutfak kültürünün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. 
ANTALYA SUSAMIYLA SUNUM
Basın toplantısın ardından ise Başkan Muhittin Böcek ve beraberindeki katılımcılar Antalya’nın yöresel ürünlerin yer aldığı stantta yer alan ürünleri incelediler. Daha sonra ise ünlü şef Arda Türkmen, Antalya susamından yapılan Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerinden kısa bir sunum yaptı. Başkan Muhittin Böcek’in eşlik ettiği etkinlikte dondurmalı kabak tatlısı sunumu yapıldı.  

 
Konyaaltına Kuluçka Merkezi
 
AKTOB Turizmde Yaşanan Son Gelişmeleri Değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açık Havada Geleneksel Yeşilçam Günlerine Davet
Kepez Belediyesi’nin her yıl geleneksel hale getirdiği yaz akşamlarının ...
Antalya Film Forum İçin Başvurular Başladı
8-10 Ekim tarihleri arasında fiziki, 10-12 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi ...
Karikatürlerle “Süleyman Demirel” Dokuma Park'ta Sanatseverleri Bekliyor
Kepez Belediyesi’nin kültür sanat adasına dönüştürdüğü Dokumapark’ta, ...
 
Aşık Veysel Konyaaltı’nda Türküleriyle anılacak
Aşıklık geleneğinin önemli değerlerinden biri olan halk ozanı Aşık Veysel ...
Aylina Raat Ödülüyle Antalyamızı gururlandırdı
8.Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali’nde 450 katılımcı arasında ...
O Festival Sayesinde Bin 250 şehirde tanıtım
Kaleiçi Oldtown Festivali’nin 8’incisinin 12-15 Ekim tarihlerinde yapılacağını ...
 
Kadınlık bizde kalsın” İlk Olarak Kemer’de sahnelenecek
Oyuncu, senarist, yönetmen ve şair Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, eski Kemer ...
Müze'de 19 Mayıs'a Özel Konser
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
Kadın Oyunları Festivali'ne yoğun ilgi
Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan ‘’Kadın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva