• Dolar
    32,3780
  • Euro
    35,0278
  • Altın
    2.324,000
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

700 Yabancı İş Adamı Antalya'da ‘Leather&Fur Fashion Show 'da 

Türk deri sektörü, Pandemi sonrası ilk ticaret faaliyetini Antalya’da 700 Yabancı İş Adamının Katıldığı ‘Leather&Fur Fashion Show'da gerçekleştirdi.

18.08.2020 - 13:43
700 Yabancı İş Adamı Antalya da ‘Leather&Fur Fashion Show  da

Belek Kaya Palazzo Golf Resort otelde gerçekleşen etkinlikle ilgili bilgi veren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “Pandemi etkisiyle mayıs ayında ertelediğimiz fuarımızı gerekli tüm önlemleri alarak başlattık ve 700 iş insanını Antalya’da ağırlıyoruz. Pandemi sürecinde ilk fuarı deri sektörü olarak biz gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimizin sektöre can suyu olacağına inanıyorum” dedi.
Türk deri sektörü, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) destekleriyle ve Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) tarafından düzenlenen ve başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Polonya, Almanya, Makedonya, Lübnan, Kazakistan ve Belarus’tan gelen 700’ün üzerinde yabancı iş insanını Antalya’da ağırladı. Türkiye’den 46 firmanın stant açtığı ‘Leather&Fur Fashion Show’ a gelen iş insanları ile Türk deri ihracatçıları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 
“Sektörümüze can suyu olacak”
Leather&Fur Fashion Show’un açılışında konuşan İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, sektör olarak Pandemi sonrası ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Şenocak, “Deri ve deri mamulleri sektörü olarak pandemi etkilerinin azaldığı haziran ve temmuz aylarında 230 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirdik. Bu süreçte en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 3 ülke Almanya, Rusya ve Irak oldu. Pandemi süreci tüm sektörlerde olduğu gibi sektörümüzde de olumsuz bir etki yarattı. Bu süreçten en çok etkilenen alt sektörümüz de deri konfeksiyon tarafı oldu. Bu sürecin hasarlarını en aza indirebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Sanal ticaret heyetleri ile eve kapandığımız dönemleri bile ticaret yapmaya devam ederek atlatmaya çalıştık. Bugün bu etkinliğimizde ağırlıklı Rus olmak üzere 700 yabancı iş insanını ağırlıyoruz. Gerekli tüm önlemleri alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ticari heyetimize katılan her yabancı ziyaretçinin alım yapma garantisi var. Fuarımız sektörümüze can suyu olacak” dedi.
Salgının etkilerinden kurtulma adına düzenledikleri bu etkinliğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Şenocak, “Salgından sonra düzenlenen ilk ticari heyet. Birçok ülkeden iş insanını Türk deri sektörüyle buluşturduk. İhracat rakamlarımızın daha da ileri seviyelere gelmesi adına kritik öneme sahip. Bu dönemde 700 yabancı iş insanını Antalya’da ağırlıyor ve onlarla ticaret yapıyor olmak bizler için çok önemli” şeklinde konuştu.
“Yabancı alıcılar alınan tedbirlerden memnun”
Antalya Leather & Fur Fashion Show’un sektöre olan katkılarına değinen Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Gürkan Gözmen ise, “Etkinliğimize başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Polonya, Almanya, Makedonya, Lübnan, Kazakistan ve Belarus’tan gelen 700’ün üzerinde iş insanı katılım gösteriyor. 46 ihracatçı firmamız ile yaklaşık 3 bin 650 metrekareyi bulan bir alım heyeti düzenliyoruz. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu Pandemi kurallarına titizlikle uyuyoruz. Yabancı alıcılar da alınan tedbirlerden fazlasıyla memnun. Sağlık hepimizin önceliği” diye konuştu.

 
Muratpaşa'da Üreten Eller Pazarı Açılıyor
 
Kerkük Türküleri Açık Hava Konserine Büyük İlgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AESOB Başkanı Dere :Kantinci Esnafımız İçin Önlem Alınmalı
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Pandemi nedeniyle örgün eğitime ara verilmesi ...
Antalyali Turizmcinin Özel İzinli Hafta Sonu KKTC Seyahati KKTC'de Krize Yol Açtı
Antalya'dan Özel jetiyle gelen gelerek Karantina uygulamasına girmeden ...
ATSO Üyelerine Duyurdu :TOBB Nefes Kredisi başlıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Oda ve Borsaların ...
 
AKTOB Kriz Döneminde Paylaşımlarını Aralıksız Sürdürecek
AKTOB tarafından yayınlanan duyuruda, gelişmelerin 7/24 üyelerle paylaşılacağını bildirildi.
Orhan Sancar Pegas'da Göreve Başladı
Atlas Global’den ayrılan Orhan Sancar, Pegas Touristik’in havacılık bölümünde ...
ITB seyahat ve turizm ticaret fuarı başkanı David Ruetz: 'Coronavirus'a rağmen ITB Fuarı Gerçekleşecek'
Berlin'de, ITB seyahat ve turizm ticaret fuarı başkanı David Ruetz, etkinliğin ...
 
AKTOB Başkanı Dr Yağcı :Artık "Kapsayıcı turizmi" konuşmalıyız
AKTOB'un geleneksel Sektörle Buluşmalar toplantısı Antalya Konyaaltı'ndaki ...
Turizm'de 48 Proje ile Yatırım Projesi İçin Teşvik Alan İller'de İlk Sıradayız
2019 yılında büyük bölümü komple yeni, az sayıda yenileme olmak üzere ...
D2 ve B2 belgeli turizm taşımacıları havaalanlarından transfer yapabilecek...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turizm taşımacılarının beklediği genelgeyi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva