Nitelikli programlarla felsefeden müziğe, sinema ve belgeselden sanat seminerlerine, çocuk atölyelerine, panel ve söyleşilere uzanan geniş bir yelpazede kültür sanatın bütün alanlarına dokunmayı hedefleyen Antalya Kültür Sanat, yeni sezon etkinliklerinde edebiyata da yer veriyor.
Çağdaş Türk Edebiyatı’nın serüvenini, yazarlar ve eserleri üzerinden incelemeyi hedefleyen seminer, klasikten moderne ve post-moderne doğru yol alan edebiyatımızdaki yapı taşları, bir eseri klasik ya da modern yapan nitelikler, yazarların kendine özgü kurguları arasındaki farkların nasıl okunacağı gibi temel konuların yanı sıra, karakter ve mekân tahlilleri, metafor ve üslûp örnekleri, köy romanından kentsoylu edebiyata geçiş gibi konulara da değinerek bir yandan yaratıcı okuma pratiğini geliştirirken, öte yandan Türkiye sosyolojisini edebiyat yoluyla tartışmaya açacak. Seminer yazar ve çevirmen Fuat Sevimay kolaylaştırıcılığında verilecek.
İlki 30 Eylül-1 Ekim 2018’de başlamak üzere, 3 hafta sonu Ekim’de, 3 hafta sonu da Aralık ayında, toplam 6 hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günleri 11:00- 18:00 saatleri arasında, her hafta sonu bir yazar ve eserlerinin ele alınacağı seminerin programı şöyle:
30 Eylül-1 Ekim: Ahmet Hamdi Tanpınar-Huzur, Saatleri Ayarlama Enstitüsü
7 Ekim-8 Ekim: Oğuz Atay-Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar, Korkuyu Beklerken
14 Ekim-15 Ekim: Latife Tekin ve Leyla Erbil-Sevgili Arsız Ölüm, Cüce, Kalan
25 Kasım-26 Kasım: Yaşar Kemal-İnce Memed, Kuşlar da Gitti, Ağrı Dağı Efsanesi
2 Aralık-3 Aralık: Sait Faik Abasıyanık-Havada Bulut, Alemdağ’da Var Bir Yılan
9 Aralık-10 Aralık: Orhan Pamuk: Benim Adım Kırmızı, Kara Kitap
Her bir seminerin katılım ücreti 200 TL, minimum katılımcı sayısı 12, kontenjan 20 kişidir. Bütün seminerlere katılmak isteyenlere %20 indirim uygulanır.
“Nitelikli programlarla felsefeden müziğe, sinema ve belgeselden sanat seminerlerine, çocuk atölyelerine, panel ve söyleşilere uzanan geniş bir yelpazede kültür sanatın bütün alanlarına dokunmayı hedefleyen Antalya Kültür Sanat, yeni sezon etkinliklerinde edebiyata da yer veriyor.”