• Dolar
    32,3787
  • Euro
    35,0430
  • Altın
    2.325,750
  • Bist-100
    9,088
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Antalya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu 

Antalya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla `Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüş sonrasında meydanda toplanan kalabalık 15 Temmuz şehitlerini andı.

16.07.2022 - 10:36
Antalya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu

Antalya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla `Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi.

Program İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait atlı ve motorize polis ekiplerinin öncülük ettiği kortej, mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşle başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen ve Antalya Müzesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlanan 'Milli Birlik Yürüyüşü'ne, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Tuğba Vural Çokal, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durmuş Ali Arslan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları , STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Kortejdeki protokol üyeleri ve binlerce Antalyalı , ellerinde Türk bayraklarını ile yürüyüşe katılırken, güzergah boyunda ikamet eden vatandaşlar da evlerinin balkonlardan destek verdi. Güzergâh boyunca polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Vali Yazıcı ve katılımcılar, meydanda oluşturulan anı defterini imzaladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, protokol konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Antalya Valisi Ersin Yazıcı tarafından madalyaları verildi.

“Halkımız, kendini 1 dolara satan hainlere gereken dersi vermiştir”
Programda konuşma yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Tüm dünya bilsin ki bu cennet vatanın bir karışını dahi asla kimseye vermeyiz, asla terk etmeyiz, asla kimseye yar etmeyiz. Aziz milletimiz, direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz meydana çıkarak, kendini 1 dolara satan hainlere gereken dersi vermiştir. O karanlık gecede 252 kardeşimiz şehit düştü. 2 binin üstünde gazimi var. Şehitlerimiz ruhu şad, gazilerimizin hayırlı ve uzun ömürleri olsun. Tüm hain odaklar şunu iyi bilmelidir ki devletimize ay yıldızlı bayrağımıza, milletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler karşılarında her daim güçlü Türk milletini bulacaklardır. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele son terörist yok edilinceye kadar deva edecektir ” şeklinde konuştu. Törende konuşma yapan Şehit Orgeneral Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis de, “Bizler şehitlerimizi, gazilerimizi eğer unutursak tarihimizi unutmuş oluruz, geleceğimize boş bakmış oluruz. Şehit olan insanların şehit olmadan önce rütbeleri, kadroları ve isimler vardı fakat şehit olduktan sonra hepsi eşittir. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, Allah devlete millete zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Sergisi açıldı, vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı
Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Sergisi de vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide 15 Temmuz kalkışmasında şehit olan asker, polis, öğretmen ve sivillere ait üniforma, tişört, ayakkabı, not ve fotoğraflar gibi birçok eşya sergilenirken bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Şehitlere ait eşyaları görünce duygulanan, Kemal Askar, “Şu an da şehitlerimizin sayesinde geziyoruz, ruhları şad olsun, Allah yerlerini cennet eylesin şehitler olmasaydı, Cumhurbaşkanımız olmasaydı kesinlikle burada rahat edemezdik. Ben doğuluyum ben kürdüm aslımı inkâr etmem ama Türk bayrağı için canımı feda ederim” şeklinde konuştu.Sergi 18-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında açık kalacak.
 

 
Vali Yazıcı : Allah Bu Millete Bir Daha 15 Temmuz’u Yaşatmasın
 
ATABEM yaz kurslarına yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Yazıcı : Allah Bu Millete Bir Daha 15 Temmuz’u Yaşatmasın
Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
Vali Ersin Yazıcı'dan Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı
ntalya Valisi Ersin Yazıcı 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Şehit Muhammet Oğuz Kılınç Sergisi 15 Temmuz’da açılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ...
 
Temizlik İşleri Personeline Babalık Semineri
Muratpaşa Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla (AÇEV) gerçekleştirdiği ...
En güzel bahçe ve balkon sahipleri ödüllerini törenle aldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'En ...
Akdeniz Üniversitesinde ,Uluslararası öğrencilerden Türkçe gösteri
Akdeniz Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi alan uluslararası öğrenciler için ...
 
Büyükşehir Belediyesi’ne ​En İyi Çevre Ödülü
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri ...
Antalya’nın Akdenize en uç noktasında yoga
Muratpaşa Belediyesi, Dünya Yoga Günü’nde Antalya’nın Akdeniz’e uzanan ...
Başkan Uysal Miniklerin Diploma Sevincine Ortak Oldu
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye kreşleri mezuniyet töreninde, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva