• Dolar
    32,3591
  • Euro
    35,0198
  • Altın
    2.325,670
  • Bist-100
    9,125
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Bakan Varank’tan Başkan Tütüncü'nün Projesine Destek 

Başkan Hakan Tütüncü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katkı ve destekleriyle DokumaPark’a kazandırdıkları Antalya Bilim Merkezi’nin bilimsel alt yapısının daha da güçleneceğini söyledi.

6.09.2020 - 12:09
Bakan Varank’tan Başkan Tütüncü nün Projesine Destek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 m2 alanda kurdukları Antalya Bilim Merkezi’nin bilimsel olanaklarının artırılmasını görüşmek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Bakanlık makamında gerçekleşen ziyarette Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik de yer aldı.
Başkan Hakan Tütüncü, görüşmede Bakan Mustafa Varank’a, bilimsel sergi düzeneklerinin kurulması çalışmaları devam eden Antalya Bilim Merkezi’nin, sergi sayısının ve bilimsel olanaklarının artırılması talebini iletti. 
Akdeniz’de tek, Antalya’da ilk  
Ankara ziyaretinin ardından Antalya’ya dönen Başkan Tütüncü, Bakan Varank ile yaptığı görüşmenin detaylarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Antalya’da ilk, Akdeniz Bölgesi’nde de tek olacak bir bilim merkezi projesi üzerinde çalışıyoruz. Bilim merkezini, eski Dokuma Fabrikası’nın içerisinde 12 bin metrekare alana kuruyoruz.
Bilim merkezi, TÜBİTAK iş birliği ilçemize kazandırılan ama sadece Antalya’nın değil bütün bölge illerindeki öğrencilerimizin okuma, öğrenme ve bilimsel bilgi ile buluşmak isteyen bütün vatandaşlarımızın bir buluştuğu nokta halinde gelecek.

Bilim merkezinin sergi sayısı artıyor
Bilim merkezinin sergilerini geliştirmeye, donanımlarını artırmaya ve içeriklerine yeni içerikler eklemeye yönelik birtakım taleplerimiz vardı.
Bu taleplerimizi, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ilettik. Bakanımızla yaptığımız toplantıda bu talepleri değerlendirdik. Sayın Bakanımız da, bizim taleplerimiz doğrultusunda Antalya Bilim Merkezi'nin geliştirilmesi, daha çok bilimsel serginin, bilimsel bölümün olması konusunda TÜBİTAK’a talimatlarını ileteceğini ifade etti. Desteklerinden dolayı Sayın Varank’a teşekkürlerimi iletiyorum.
Antalya Bilim Merkezi, bilimsel bilgi ile buluşmak isteyen herkesin, yenilikçi düşüncelerin peşinde olanların ve bilim tutkunlarının ortak değeri haline gelecek. Bu amaç, bizim için büyük bir hayaldi. Şimdi bu hayali Hükümetimizle, Bakanımızla birlikte gerçekleştiriyoruz.”
Açılış 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda
Tütüncü, Antalya Bilim Merkezi’nin ne zaman ziyarete açılacağı ile ilgili de şunları söyledi:  “Antalya Bilim Merkezi, TÜBİTAK işbirliğiyle yapılan bir projeydi. Binanın yenilenmesi, mekânını sağlanması, alt yapı hazırlıklarının tamamının yapılması belediyemize aitti. Belediyemiz, üzerine düşen ödevleri en güzel şekilde yerine getirdi. Bilim merkezinin tefrişatı, TÜBİTAK ile yapılıyor.
Antalya Bilim Merkezi’nin tanıtım ve eğitim ziyaretleri 2021’nin ilk aylarında başlayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da, Antalya Bilim Merkezi’ni Kepez’in güzel bir zafer abidesi eseri olarak resmi açılışını yapacağız. Böylelikle de Antalya’da bilim, öğrenme ve eğitim adına önemli bir başarıyı gerçekleştirmiş olacağız.” 
 Ak Parti Millettekileri ile Türel’e bilim teşekkürü
Eğitime önem veren bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Birçok okulun yapılmasına destek verdik. Eğitimle ilgili değişik projeler geliştirdik. Hayat boyu öğrenmeyi bir belediyecilik modeli haline dönüştürdük. Antalya Bilim Merkezi, eğitime verdiğimiz katkıyı, desteği ve eğitimle ilgili çalışmalarımızı zirve noktasına taşıyacak çok önemli bir yatırım oldu.  Bu proje; bilimle ilgili herkesin çok alkışlayacağı, beğeneceği, sunulan hizmetlerden de çok faydalanacağı sıra dışı bir iş olacak.  Antalya’ya hayırlı uğurlu olsun. Bakanımıza,  Ak Parti Antalya Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki katkı ve desteklerinden dolayı Menderes Türel’e de çok teşekkür ederim.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Bilimsel sergilerin kurulmaya başlandı
TÜBİTAK Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı kapsamında bilim merkezinin, bilimsel sergilerinin tasarımı, üretimi ve temini de büyük oranda tamamlandı.  Akdeniz bölgesinde tek, Antalya’da ilk olan bilim merkezinde, bilimin temelleri ile neşeli adımlar bilimsel sergilerinin kurulumu tamamlandı. Yeryüzü ve uzay ile sanal ve artırılmış gerçeklik sergilerinin ihalesi ise yakın bir zamanda yapılacak.

 
Muratpaşa Belediyesi 2021 Bütçesi Komşu Meclisinde Onaylanacak
 
Manken Tuğba Özaydan Örnek Davranış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Arı Geciken Sur Yapı İnşaatlarındaki Kira Yardımını Meclise Taşıyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ...
Vali Yazıcıdan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Yayımlamış olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
Başkan Muhittin Böcek'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Tedavi Gördüğü Hastanede hızla iyileşen bir süre evde dinlenecek olan ...
 
Büyükşehir ‘Rulo Çim Üretim Tesisi’ kurdu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Rulo Çim Üretim Tesisi kurdu. Büyükşehir ...
Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
Yapımı tamamlanan A parseldeki 606 dairenin anahtarlarını hak sahiplerine ...
Muratpaşa Belediyesi Örnek Projeleriyle Gündemde
Muratpaşa Belediyesi’nin Turunç Masa, Çevreci Komşu Kart, Sivil Toplum ...
 
Emine Erdoğan, Patara'da Denize Kaplumbağa Bıraktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya’da Çevre ...
Yenikapılı Müzisyenlerden Başkan Uysal'a Müzikli Teşekkür
Yenikapılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi müzisyenler, ...
Korona Testi Pozitif Çıkan Başkan Böcek Hastanede Kontrol Altında
Covid-19 Testi Pozitif Çıktığını Sossyal Medya üzerinden duyuran Antalya ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva