• Dolar
    32,3368
  • Euro
    35,1987
  • Altın
    2.245,700
  • Bist-100
    8,718
   
15/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Başkan Uysal EMITT Açılışında Turizmdeki Hedefini Açıkladı 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 24’üncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) açılışına katıldı Uluslararası tanıtım atağı başlatacaklarını söyledi

30.01.2020 - 22:43
Başkan Uysal EMITT Açılışında Turizmdeki Hedefini Açıkladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 24’üncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) açılışında, bu yıl 5’incisi düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali öncesi Antalya ve tarihi kent merkezi Kaleiçi’ne ilişkin en geniş kapsamlı uluslararası tanıtım kampanyasına başlayacaklarını söyledi. Başkan Uysal, “Amacımız büyük bir kent tanıtımı dalgasını dünyaya yaymak” dedi.   
Muratpaşa Belediyesi, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 24’üncü kez kapılarını açan dünyanın en büyük 4 turizm fuarından biri olan EMİTT-2020’de Kaleiçi ‘Antalya Güneşi’nin parçası oldu. Pamfillya’nın en güzel kapısı, Üç Kapılar ya da tarihi adıyla Hadrinus Kapısı’nı İstanbul’a taşıyan Muratpaşa Belediyesi’nin 80 metrekarelik standı fuarın en dikkat çeken çalışması oldu. 
Antalya Valisi Münir Karaoğlu başta olmak üzere belediye başkanları, sektör profesyonelleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Muratpaşa standını ziyaret etti. Pop müziğin sevilen isimlerinden Gökhan Tepe de Muratpaşa Belediyesi’nin standını ziyaret edenler arasında yer aldı. 
POTANSİYELİ AÇIĞA ÇIKARMAK
EMITT-2020’nin açılışında yer alan Başkan Uysal, yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin resort turizmde dünyanın en başarılı ülkeleri arasında geldiğini söyledi. “Bu başarıya yakın bir başarı yakaladığımız başka bir sektör de yok zaten” diyen Başkan Uysal, ancak deniz-kum ve güneş üçlüsüne dayalı dinlenme amaçlı turizmin Türkiye’nin potansiyelinin üçte birini oluşturduğunun altını çizdi. 
Dünyanın çok farklı ülkelerinden 16 milyon turisti ağırlayan Antalya’da şehir içinde çok sınırlı sayıda turist görülebildiğini belirten Başkan Uysal, “Şelalelerimiz, dağlarımız, kanyonlarımız, vadilerimiz var. Her türlü doğal güzelliğe sahibiz. 400 antik kentimiz var ama ziyaretçi alamıyoruz. Merak eden, kültürel birikimi esas alan, daha fazla döviz bırakan, sosyal ilişki geliştiren turisti biz bir türlü ülkemize getiremiyoruz” diye konuştu.
KALEİÇİ OLD TOWN FESTİVALİ
Türkiye’nin turizmde yaşadığı bu durumun ancak yerel yönetimlerin de sorumluluk alacağı çalışmalarla kırılabileceğini belirten Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenleyeceği Kaleiçi Old Town Festivali’nin bu bağlamda önemine dikkat çekti. Festivalin geride bıraktığı 4 yılın sonunda en kuvvetli uluslararası şehir festivaline dönüştüğünü belirten Başkan Uysal, festivale geçen yıl Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlerin bulunduğu Kafkasya’dan Ortadoğu ve Avrupa’ya kadar uzanan çok geniş bir coğrafyadan 48 şehrin katıldığını söyledi. 
MAYIS’TA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
Bu yıl için festival katılımını 40 şehirle sınırlandırmak istediklerini dile getiren Başkan Uysal, ayrıca bu yılki festival öncesi uluslararası bir tanıtım kampanyasına başlayacaklarını dile getirdi.  Festivale katılacak şehirlerin yazılı, görsel ve internet medyası için Kaleiçi’ni merkez alan içerikler üreteceklerini aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Kaleiçi Old Town Festivali’ni yaklaşık 500 - 600 bin civarında bir bütçeyle gerçekleştiriyoruz. Bu bütçeyle gerçekleştirdiğimiz festivalin Antalya’nın, Muratpaşa’nın ve Kaleiçi’nin tanıtımı anlamında 10 milyon liralık bir PR çalışması karşılığı var. Bu yıl bunu 3’e, 4’e katlamayı hedefliyoruz. Amacımız büyük bir kent tanıtımı dalgasını dünyaya yaymak. Mayısa kadar katılımcı şehirler belli olacak ve bu çalışmalara başlayacağız.”
KALEİÇİ ETİĞİ BELİRLENİYOR
Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da Kaleiçi Old Town Festivali’ne katkıda bulunacağını belirterek değerlendirmesini sürdüren Başkan Uysal, ayrıca bir Kaleiçi etiğinin oluşması için yaptığı çağrının karşılık bulduğunu da sözlerine ekledi. Antalya Otelciler ve Pansiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği’yle EMITT’de küçük bir zirve yaptıklarını belirten Başkan Uysal, bu ilkelerin belirlenmesi noktasında derneklerin çalıştığını söyledi. Başkan Uysal, çalışmalarda şu an için Kaleiçi için dezavantaj olarak değerlendirilen eğlence – konaklama gibi farklı kullanımların iç içe geçmiş olmasını avantaja çevirecek çözümlerin gündemde olduğunu belirterek, “Özel bir durum üretebilirsek Kaleiçi herkesin kazancı var” dedi.

 
Uzunoğlu Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Hizmetinizde
 
Pegas'ın kurucusu Ramazan Akpınar'dan tehditle Para İsteyenler Gözaltında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tütüncü, “Devletimiz milletimizin emrindedir”
Elazığ’daki TBB ve deprem değerlendirme toplantısına katılan Kepez Belediye ...
FETÖ/PDY Terör Örgütü Mensuplarına Yönelik Operasyon
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüyle ...
Muratpaşa'nın Yardımları Deprem Bölgesinde
Muratpaşa Belediyesi’nin Elazığ ve çevre illerde etkili olan depremin ...
 
Antalya Polisi Kızılay'ın Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdi
Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan başkanlığında il emniyet müdür ...
Engelsiz yürüyüş için dikkat çektiler
Taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi’nde bir araya gelen platform ...
Başkan Böcek Konyaaltı Sahili işletme ihalesinin İptal Sebebini Açıkladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahili işletmesi ...
 
Başkan Böcek Konyaaltı Sahili işletme ihalesinin İptal Sebebini Açıkladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahili işletmesi ...
Antalya Kahve Üretiminde Brezilya'ya Rakip Olacak
Akdeniz Bölgesi’nde Örtü Altı ve Açıkta Kahve Yetiştirme Olanakları Projesi” ...
İptal Edilen Konyaaltı Sahil Proje İşletmecisinden Açıklama :Karar Siyasi
ALKOÇLAR ve ALSE Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, Konyaaltı Sahil ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor

2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva