• Dolar
    32,3700
  • Euro
    35,0122
  • Altın
    2.325,000
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Beklenen Korona Denetimi Tüm Antalya'da Gerçekleşti 

Gazeteci Yazar Mehmet Kesim'in Köşesine Taşıdığı Korona virüsle mücadelede alınan tedbirlerin denetimi ,Türkiyenin Her ilinde Olduğu gibi Antalyamızda çok sayıda üst düzey yönetici ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti

6.08.2020 - 23:43
Beklenen Korona Denetimi Tüm Antalya da Gerçekleşti

Denetimler kapsamında kentin en işlek yaya caddelerinde, kafe ve restoranlar da vali yardımcısı ve il emniyet müdürünün önderliğinde ekipler tarafından denetlendi.
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği son genelge kapsamında Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı atlı polisler, motorize ekipler, martı timleri ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde tatilcilere korona virüs tedbirleri hakkında denetimlerde bulundu. Ekipler, maske ve sosyal mesafe konusuna özen göstermeyen yerli tatilcilere korona virüs (Covid-19) tedbirlerini hatırlattı.
Antalya’nın dünyaca ünlü sahilinde polis ekipleri korona virüs tedbirleri kapsamında tatilcilere maske, mesafe ile ellerin yıkanması, elle yüze tema edilmemesi başlıklı (2M-2E) başlıklı broşür dağıttı, maske ve sosyal mesafe konularında uyarılarda bulundu.
Antalya'nın dünyaca ünlü sahilinde polis ekipleri korona virüs tedbirleri kapsamında tatilcilere maske, mesafe ile ellerin yıkanması, elle yüze tema edilmemesi başlıklı (2M-2E) başlıklı broşür dağıttı, maske ve sosyal mesafe konularında uyarılarda bulundu. 

Tatilcilere '2M-2E' broşürü
7 kilometrelik sahil boyunca denetimlerini sürdüren ekipler, maske mesafe ile ellerin sık sık yıkanması, elle yüze temas uyarılarını içeren ‘2M-2E' başlıklı broşür dağıttı. Ekipler, verdikleri broşürler hakkında da tatilcilere detaylı bilgiler verdi.
Denetimler kapsamında kentin yaya yoğunluğunun en çok olduğu kapalı yolda da denetim yapıldı. Pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm toplu yaşam alanlarındaki denetimlere Antalya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda protokol eşlik etti.
Denetimi gerçekleştiren protokol, kapalı yolda toplum destekli polis ekipleri tarafından kurulan korona virüs bilgilendirme standını inceledi. Ardından birçok yabancı turistin uğrak noktası olan yolda turistlere İngilizce olarak korona virüs hakkında uyarılarda bulunuldu. Protokol üyeleri tek tek vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttı, İngilizce olarak bilgilendirme yapıldı.

"Ceza tek çözüm değil"
Denetimdeki amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Antalya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, "Burada öncelikle amacımız kesinlikle vatandaşlarımıza cezalandırmanın ötesinde cezalandırmamız ötesinde onları farkındalık oluşturarak uyarılarımızı yapmak. Ceza tek çözüm değil. Bu nedenle Antalya'mızda yaşayan vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Uyarılarımızı iş yerlerine yaparken aynı zamanda misafirlerimize yapıyoruz" dedi.

 
Kırcami'de Yeni İmara Göre Yol Açma Çalışmaları Sürüyor
 
Muratpaşa Historical Cities 3.0 üyeliği ile tarihi şehirler projesinde Türkiyeyi Temsil Edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırcami'de Yeni İmara Göre Yol Açma Çalışmaları Sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırcami’de imar planı doğrultusunda yapılması ...
Mehmet Kesim'in Köşe Yazısı Bakan Soylunun Açıklamasıyla Gerçek Oluyor
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim'in köşe yazısındaki çağrı Bakan Soylunun açıklamasıyla ...
81 İl Valiliği'nde “COVİD-19 TEDBİRLERİ” Konulu Ek Genelge İle Yeni Dönem
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Covid-19 Tedbirleri konulu yeni bir ...
 
Antalya Valiliğince Yeni Kororonavirüs Önlemleri Alınması Bekleniyor
Kurban Bayramı Dolayısıyla Turist akımına uğrayan ve Vaka sayısında ciddi ...
Konforlu Hasta Yatakları Yardımı Yüz Güldürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede, rahatsızlıkları nedeniyle yatağa ...
ASSİM'de Online “Belirsizlikle başa çıkma ve işlerini yönetme” koçluk hizmeti
Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri ...
 
Kurban Kesim Yerlerinde Maske ve Ateş Kontrolü
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ilçenin 7 ayrı noktasında oluşturduğu ...
Antalya Valisi Yazıcı Antalyalılarla Bayramlaştı
Bayram Namazını Muratpaşa Camisinde Kılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı ...
Vali Yazıcıdan DSİ Bölge Müdürlüğüne Ziyaret
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva