• Dolar
    32,2081
  • Euro
    34,8604
  • Altın
    2.446,320
  • Bist-100
    10.219,000
   
17/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Kemer Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor 

24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde Kemer Değirmendere mevkiinde başlayan yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

26.07.2023 - 11:52
Kemer Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Yapılan  açıklamada Türkiye’de devam eden yangınların büyük çoğunluğunun kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının başladığının altı çizildi. Kemer yangının ise topografik yapısının kara ulaşımına izin vermemesinden dolayı yangının henüz söndürülemediği belirtildi.
Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Göynük Değirmendere Mahallesi'nde yangın sürdürme çalışmalarının devam ettiği bölgeye gelerek, helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yumaklı yaptığı basın açıklamasında; 25 Temmuz itibari ile 1067 personel, 10 uçak, 22 helikopter, 94 arazöz, 38 araç, su 16 ikmal aracı, 18 iş makinesi, 13 su tankeri, 13 dozer, 5 esksvatör, 28 itfaiye aracı, 8 toma, 2 kontrol botuyla çalışmalara ara vermeden devam edildiğini ifade etti.
Yangına Gecede Müdahale Edilecek
Kemer ilçesi, Göynük mevkii, Değirmendere mahallesinde çıkan yangının topografik yapısından dolayı söndürülemediğini vurgulayan Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; “24 Temmuz’da çıkan nedeni bilinmeyen yangını söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Tüm ekiplerimiz Sayın Valimizin koordinasyonunda yangına müdahale ediyor. Dün, bütün gün Manisa Saruhanlı ile uğraşmıştık. Orada da çok geniş bir yangın vardı. Bunun üzerine dün gece maalesef ki Maraş Dulkadiroğlu, Hatay Antakya, İzmir Kemalpaşa, Antalya Alanya ve Kemer eklendi. Kemer hariç diğerlerinde kontrolü sağlanmış durumdayız. Bu topoğrafya biraz zorlu bugün öğle saatlerinde kontrol altına alındı haberini vermek üzereyken maalesef yangının özelliği gereği spot atma olarak tarif edilen yangının içinden çıkan bir parçanın top güllesi gibi ormanlık alana düşmesiyle orada bir yangın başladı. Dünden itibaren karasal ulaşım imkânı olmayan yere arkadaşlarımız yoğun bir çaba sonucu ulaştılar. Yangın söndürmenin en önemli unsurlarından olan karasal gücün bölgeye ulaşmasını sağlayarak, büyük bir başarı kazandılar. Şu an devam eden hava müdahalesi havanın kararması ile sona erecek. Ancak 5 gece görüşlü helikopterimiz Kemer’e ulaşmak üzere. Onlar gece boyunca müdahaleye devam edecekler.” dedi.
Yangını Bir Alana Hapsedip Söndürmeye Çalışıyoruz
Yangın bir alana hapsedilerek söndürülmeye çalışıldığını belirten Bakan Yumaklı; “Yangına müdahaleye gece gündüz devam edilecek. Şu an için herhangi bir yerleşim yeri tehdit altında değil. Zaten olanlar içinde Sayın Valimiz gereken tüm tedbirleri almış. Şu an için ne bir yaralımız ne de bir can kaybımız var. Yangının uzun sürmesinin tek sebebi yüksek hava sıcaklığı ve düşük nem. Bizim lehimize devam eden husus ise rüzgârın olmaması. Çalışmaları yakından takip edeceğiz. Bu zamana kadar yangınlara güçlü ve hızlı müdahale ederek büyük başarı sağladık. Bu yangına da 9 dakika içerisinde müdahale edildi. Ancak topoğrafyanın kara gücüne izin vermemesi sebebiyle bu kadar uzadı. Ben buradan yangında mücadele eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Bu vesileyle de bütün vatandaşlarımıza tekrar duyarlı olmalarını yangınla alakalı herhangi bir tespitlerinde en yakın güvenlik güçlerine bildirmelerini rica ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yangını En Kısa Sürede Söndürmeyi Umut Ediyoruz
Orman Bakanlığının bütün ekiplerinin kontrollü bir şekilde süreci yürüttüğüne değinen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; “Maalesef ki arazi topoğrafyası sıkıntılı, karadan müdahale çok zor olduğu için süreç uzuyor. Ancak gece görüşlü helikopterlerin göreve dâhil olmasıyla birlikte süreç gece boyunca kontrollü bir şekilde devam edecek. Yangının en kısa sürede kontrol altına alıp, soğutma çalışmalarını yapmak için herkes canla başla çalışıyor. İnşallah diğer yangınları ne kadar kısa sürede söndürdüysek bunu da en kısa sürede söndürmeyi umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 
Rektör Özkan :Öğrencilerimiz İçin Varız,Iyi ki Akdenizliyiz
 
Mehmet Kesim Yazdı : Menderes Türel ve Antalya ( 2 )
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarma Zehir Tacirlerine Geçit Vermiyor
Antalya Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu madde ...
Başkan Esen'den Bir Kap Su Çağrısı
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de özellikle sıcak geçen bugünlerde ...
Burda Bulunan Sokak Hayvanlarının Keyfi Yerinde
Kavurucu yaz sıcaklıklarının etkili olduğu Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin ...
 
Vali Vekili Sezgin Koruyucu Aileler Ve Çocuklarla Bir Araya Geldi
Vali Vekili Yalçın Sezgin 30 Haziran Koruyucu Aile Günü etkinlikleri kapsamında ...
Konyaaltı Belediyesi Yolları Yapay Zeka ile Onaracak
Dijital dönüşüm projelerini hayata geçirerek bu alanda yenilikçi bir belediye ...
Başkan Esen Duyarlılığı Kaplumbayı Doğal Yaşama Kavuşturdu
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bahçelerine kaplumbağa giren Liman ...
 
Kurallara Uymayan Yandı ,Trafik de Sıkı Denetim
Antalya’da emniyet kemeri, hız ihlali, alkol, seyir halinde cep telefonu ...
Antalya Valisisi Yazıcı'dan Jandarma Teşkilatı’nın 184. Kuruluş Kuutlama Mesajı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Jandarma Teşkilatı’nın 184. Kuruluş yıldönümü ...
Vali Yazıcı : Kadınları Her Alanda Desteklemeye Devam Edeceğiz
Vali Ersin Yazıcı Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz

ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva