• Dolar
    32,3181
  • Euro
    35,0783
  • Altın
    2.307,390
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Kepez Kitap Fuarı 4.Kez Kapılarını Açtı 

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği 4. Kepez Kitap Fuarı, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açtı. Fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri binlerce kitap ve çok sevdikleri kitapların yazarlarıyla buluşturacak.

5.03.2022 - 13:50
Kepez Kitap Fuarı 4.Kez Kapılarını Açtı

4. Kepez Kitap Fuarı, 29 bin metre kare kullanım alanına sahip Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde açıldı. Bu yıl kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla “OKU” temasıyla düzenlenen 4. Kitap Fuarının açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni öncesi Kepez Belediyesi Çocuk ve Senfoni Orkestrası tarafından mini bir konser verildi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, pandemi sebebiyle 2 yıldır bu programların gerçekleştirilemediğini belirterek, sözlerine başladı. 4. Kepez Kitap Fuarı’nın, Türkiye’nin en önemli kitap fuarı olma yolunda emin adımlarla devam ettiğini vurgulayan Tütüncü, “10 gün boyunca 400’den fazla yayın evinin kitapları, kaynakları, eserleri, hemşehrilerimizle buluşacak. 200’den fazla yazar imza günleri ve söyleşilerle güzel bir okur-yazar buluşmasına katkı sağlayacak. Güzel bir kültürel etkileşimi de hep beraber burada yaşamış olacağız. “dedi.
ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORUZ
Kepez Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin ötesinde insanların kalplerine, gönüllerine, hayatlarına dokunan işler yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Tütüncü, açılış öncesi mini konser veren Kepez Belediyesi Çocuk ve Senfoni Orkestrasına değindi. Tütüncü, “Müzik yeteneklerini, keşfederek onlara o yetenekleri istikametinde bir gelecek çizdiğimiz sevgili yavrularımız, onlardan bu güne kadar 50’den fazla öğrencimizi konservatuara göndermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 12 yıldır süren bu çalışma onların iyi bir müzik insanı olma yolunda ortaya koyduğumuz  gayreti en güzel şekilde resmediyor.” diye konuştu.
KEPEZ’E 2023’E 16 KÜTÜPHANE
Kepez’e 2023’e kadar 16 yeni kütüphane hedefi koyduklarını da hatırlatan Başkan Tütüncü, “Geldiğimiz an itibariyle 10 kütüphanemizi tamamlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki süreçte 6 yeni kütüphaneyi daha hizmete açacağız. Okuyan öğrenen, öğrendikleriyle kendisine ufuk çizen ve ufkun peşinde koşan gençler yetiştirmek belediye olarak topluma sağladığımız en önemli katkımız olduğunu düşünüyorum. Bu kütüphanelerin içinde 130 binden fazla kaynakla Akdeniz Bölgesinin en zengin kütüphanesini hemşehrilerimize kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu kütüphane 365 gün 24 saat hizmet veren bir kütüphane… Gençlerimiz bu kütüphaneye ne kadar çok ilgi gösterdiğini görünce bu hedefimizi daha da yükseğe taşıma amacına eriştik. Bu yılın sonunda Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Akdeniz Üniversitesi’nin hemen yanına 6 bin 500 metre kare okuma alanı ve aynı anda 2 binden fazla öğrencinin ders çalışabileceği, 1 milyon kitap kapasiteli bu kütüphane, 16 tane kütüphanemizin amiral gemisi olacak.” dedi.
BİLİMİN PENCERESİ KEPEZ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, DokumaPark’ta kurulan Antalya Bilim Merkezi’nin bilime pencere aralayan önemli bir bilim penceresi olduğuna da değindi. Tütüncü, Türkiye’nin en kapsamlı bu bilim merkezinin, ayda 7 bin-10 bin öğrenciye atölye eğitimi verebileceğini,  yıllar içinde insanlığa katkı verecek nesiller yetiştireceğini de sözlerine ekledi.  Tütüncü, “Yollar açmak, kaldırımlar, ışıltılı meydanlar yapmak, bunlar bütün belediyecilerin bildiği işler. Biz şehri inşa ederken, bir nesli ihya etmek için uğraşmıyorsak, imar ettiğimiz şehir gün gelir ihmal ettiğimiz nesil tarafından tahrip edilir.  Okuyan, öğrenen, düşünen sorgulayan sanatla hayatını renklendiren, sporla büyüyen nesiller yetiştirmek bizim en büyük vazifemizdir. “ diye konuştu.
Başkan Tütüncü, Antalya’daki Sahaf Festivali’nin, her yıl düzenlenen Kitap Fuarı’nın okuyan öğrenen bir Kepez’e işaret ettiğini de sözlerine ekledi.
KİTAPLA BULUŞTURDUM
Antalya Valisi Ersin Yazıcı da kitapla buluşulan her ortamın kendisinde heyecan yarattığını söyledi. Kitap Fuarına emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yazıcı, “Meslek yaşamım boyunca bulunduğum her yerde çocuklarımızı kitapla buluşturmaya çalıştım. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hep bir gayret içinde oldum.”dedi.
AHENK PROJESİ  
Okullarda sürdürülen Ahenk Projesine de değinen Vali Yazıcı, “Kitap okumayı mottolaştırdığımız bu proje ile çocuklarımıza haftada 40 dakika kitap okuma saati zorunlu hale getirildi. İnanıyoruz ki, bu 40 dakika ateşleyici olup ilimizin kitap okuma mevcudunun kat ve kat üstüne çıkacak. Başkanımızın dediği gibi; İmar ettiğimiz şehir ihmal ettiğimiz insanlar tarafından mahvedilebilir. Her şeyi beşer için yapıyoruz, insanoğlu için yapıyoruz. İnsanın merkezde olduğu bir dünyada insanların saygın, onurlu, toplumda, çevresinde itibar ediliyor olmasının olmazsa olmazı okuyan kişi olmasında yatıyor. “diye konuştu.
VALİ’DEN ÇAĞRI
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, tüm okullara ve öğrencilere çağrıda bulunarak, “Sevgili gençler, lütfen kağıttan dünyaları keşfetmek için buraya geliniz.” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından 4. Kepez Kitap Fuarı, kurdele kesimi ile açıldı. Ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, misafirlerle birlikte kitap fuarını gezdi. Kitapseverler, 13 Mart’a kadar devam edecek olan 4. Kepez Kitap Fuarı’nı 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilecekler.

 
Antalya Deprem Çalıştayı Yoğun İlgiyle Gerçekleştirildi
 
Antalya’nın fethinin 815’inci yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İletişim Fakültesi’nden sanat kurumlarına ziyaret
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşad ...
İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarından “Aşksız Hayat…” konseri
Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk ...
“Romeo ve Juliet” balesini bu sezon son kez 22 Şubatta
“Romeo ve Juliet” balesini bu sezon son kez 22 Şubat Salı akşamı saat ...
 
4. Kepez Kitap Fuarı kapılarını 4 Mart'da aralıyor
Kepez Belediyesi’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenleyeceği Kepez Kitap Fuarı, ...
Sevgililer Günü’ne özel “Romeo ve Juliet” balesi
“Romeo ve Juliet” balesi Sevgililer Günü’ne özel 10 Şubat Perşembe ve ...
Çocuklar Haydi ‘Fonikler Köyü’ ne
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Şubat ayında ‘Fonikler Köyü’ senfonik ...
 
Anadolu Oyuncak Müzesi ilgi odağı oldu
Kepez Belediyesi’ne 4 ödül kazandıran Anadolu Oyuncak Müzesi, açıldığı ...
Antalya DOB'dan ''Müze Konseri''
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 28 Ocak Cuma günü saat: 15.00’te Antalya ...
Pandemic’ balesi Son Kez Sahnede
Birçok açıdan ilklerin sahneye taşındığı ‘Pandemic’ balesi 27 Ocak Perşembe ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva