• Dolar
    32,3262
  • Euro
    35,1129
  • Altın
    2.305,870
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Matematik Dehaları bu kez Online Yarıştı 

Akdeniz Üniversitesi ulusal çapta 25. kez matematik olimpiyatı düzenleyerek TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarından sonra en eski ve köklü olimpiyat sınavına ev sahipliği yaptı.

2.07.2021 - 14:09
Matematik Dehaları bu kez Online Yarıştı

Öğrenci yetiştiren okullar, olimpiyat sınavına hazırlanan öğrenciler ve matematik tutkusu olan herkes için köklü bir geleneğe ve üne sahip olan Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarında madalya alabilmek prestij açısından oldukça önemli. Yarışmada, sınav soruları Prof. Dr. İlham Aliyev, Prof. Dr. Mustafa Özdemir ve Doç. Dr. Barış Çolakoğlu tarafından hazırlandı. En yüksek puan alan ilk 5 öğrenciye tablet hediye edildi. Başarılı öğrencilerin hediye ve madalyaları adreslerine kargo ile gönderildi. Öğrencilerin sıralamaları ve okul başarıları matolimp.akdeniz.edu.tr adresinde yayınlandı.
 
Sınavlar bu sene 2 aşamalı ve uzaktan online yapıldı
 
2020 yılında 25’incisinin yapılması planlanan olimpiyat, pandemiden dolayı bu yıl Akdeniz Üniversitesi Sınav Otomasyon Sistemi (ASOS) kullanılarak uzaktan (online) yapıldı. Uzaktan yapılan sınavda daha sağlıklı ölçme ve değerlendirme yapabilmek için sınav iki aşamalı olarak uygulandı. İlk aşamada değişken soruların da olduğu 25 soruluk bir sınav yapıldı ve 1000 öğrenciden 250 öğrenci ikinci aşama sınava katılmaya hak kazandı. İkinci aşamada hem açık uçlu, hem de çoktan seçmeli sorular soruldu. Sınav sonuçlarına göre en başarılı iller İzmir, İstanbul ve Kocaeli oldu. İlerleyen yıllarda, pandemi süreci bitse de sınavın iki aşamalı olarak yapılıp sadece ikinci aşamaya katılmaya hak kazanan öğrenciler için Antalya’da yüz yüze sınav yapılabileceği bildirildi.
 
Olimpiyat sınav sonuçlarına göre, öğrenciler altın, gümüş ve bronz madalya ile ödüllendirildi. Bu yılki yarışmada İzmir Fen Lisesi 4 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya alarak önemli bir başarı elde etti. Ayrıca Azerbaycan’dan da bir öğrenci ilk 5’e girmeyi başardı. Antalya’dan sınava giren ve en yüksek puanı alan ilk üç öğrenciye Antalya kategorisine göre madalyalar verildi.
 
Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlham Aliyev “Ortaokul ve lise öğrencileri arasında ve hatta bazı ülkelerin üniversite öğrencileri arasında düzenlenen bilim yarışmaları (bir başka ismiyle, bilim olimpiyatları), bilime henüz ayak basmamış genç zihinlerin neler yapabileceğini görmek açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde matematik olimpiyatları da genç yetenekleri zamanında keşfetmek amacıyla yapılmaktadır. TÜBİTAK’ın ve çeşitli üniversitelerin yıllardan beri düzenlemekte olduğu matematik olimpiyatlarında üstün yetenekli “küçük dehalar” erken yaşlarından keşfedilerek, okul müfredatında olmayan ilginç matematiksel kavram ve teorilerle tanıştırılıyor ve böylece onların gelecekteki bilimsel çalışmalarına zemin hazırlanmış olur. Çağımızda, dünyanın tüm ülkelerinde üstün yetenekli öğrenciler için bu tip yarışmalar düzenleniyor. Bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi olarak bu yarışmaya çok önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Olimpiyat Jürisi adına Prof. Dr. İlham Aliyev ve Prof. Dr. Mustafa Özdemir, 25. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı düzenleme kurulu adına, bu sene olimpiyatın uzaktan düzenlenmesinde her türlü desteği veren Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve olimpiyat sınavının düzenlenmesi aşamasında görev alan Üniversite personeline teşekkür etti.

 
1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramına Özel Deniz Dibi Temizliği
 
Prof.Dr.Özdoğan 'dan 3. doz aşı hakkında öneriler ,Neden yapılmalı ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Valiliğince YKS Girecek Öğrenciler İçin Özel Tedbirler
Antalya Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 26-­27 Haziran 2021 tarihlerinde ...
Rektör Özkan Yarışmada Derece Alan Öğrencileri Kutladı
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, II.Medic Games Ambulans ...
Rektör Özkan'dan, Korkuteli ve Elmalı MYO’larına Ziyaret
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a Korkuteli ve Elmalı ...
 
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Sert'in projesine uluslararası destek
Akdeniz Üniversitesi Manavgat Turizm Fakültesi Kurucu Dekanı ve Öğretim ...
Akdeniz Üniversitesi 'Engelsiz Kampüs ' Projesiyle Umut Işığı Oluyor
Akdeniz Üniversitesi, Engelsiz Kampüs hedefi doğrultusunda attığı adımlarla ...
Akdeniz Üniversitesi ile Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü arasında İHA protokolü
Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama Merkezi (AHUM) ile Tapu ve Kadastro ...
 
Akdeniz TTO ,TUBİTAK Destekleme Proğramını 5 Yıl Uzattı
Akdeniz TTO, TÜBİTAK’ın desteklediği teknoloji transfer ofisleri arasında ...
Rektör Özkan : “Akdeniz TTO üniversitemiz ile iş dünyası arasında köprü.”
Akdeniz TTO’da inceleme yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, üniversite ...
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden hayvanlara yardım
Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllü Hayvanseverler Topluluğu ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva