• Dolar
    32,2520
  • Euro
    34,7592
  • Altın
    2.441,780
  • Bist-100
    10.269,000
   
18/27 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Milletvekili Budak'tan Yerli Turist Önergesi 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 2019 sezonunda artan yabancı turist talebi nedeniyle vatandaşlarımızın daha yüksek fiyatlarla tatil yapacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

29.11.2018 - 13:37
Milletvekili Budak tan Yerli Turist Önergesi

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 2019 sezonunda artan yabancı turist talebi nedeniyle vatandaşlarımızın daha yüksek fiyatlarla tatil yapacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Budak, “Kurdaki artışlar, yabancı turistlere ucuz tatil fırsatı sunduğu için Türkiye’ye olan ilgiyi artırdı. Yurt dışında asgari ücretle geçinen, Türkiye’de geldiği otelden dışarı çıkmayıp orada yiyip içen, esnafa en ufak bir katkısı bulunmayan turist profili cennet kıyılarımızın tadını çıkarırken, bizim işçimiz, emeklimiz, asgari ücretlimiz tatilin ancak hayalini kuruyor” dedi.
Konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığının derhal tedbir alması gerektiğini ifade eden Budak, Bakan Mehmet Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu. Budak, şu ifadelere yer verdi:
“2019 yılı turizm sezonunda yabancı turist sayısında artış yaşanacağı yönündeki açıklamalar ülke turizmi açısından sevindirici olmakla birlikte, artan yabancı turist talebi nedeniyle, vatandaşlarımızın daha yüksek fiyatlarla tatil yapacağı sonucunu doğurmaktadır. Otellerde 2019 sezonu için yerli turistlere ayrılan payın azaltıldığı, Ege otellerinde yüzde 35, Akdeniz otellerinde ise yüzde 45’e varan zamların, sezon yaklaştıkça yüzde 60’lara hatta yüzde 100’lere ulaşacağı ifade edilmektedir.
Kurdaki artış nedeniyle yabancı turistler için Türkiye tam bir cennet. Ucuz yabancı turistin rağbet gösterdiği ülkelerden biriyiz. Yurtdışında asgari ücretle geçinen, Türkiye’de geldiği otelden dışarı çıkmayıp orada yiyip içen, esnafa en ufak bir katkısı bulunmayan turist profili cennet kıyılarımızın tadını çıkarırken, bizim işçimiz, emeklimiz, asgari ücretlimiz tatilin ancak hayalini kuruyor. Kredi kartlarına getirilen taksit miktarlarındaki artış da bu durumu kurtarmıyor. Tatil yapmak bizim emeklimizin, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın hakkı değil midir?
Biz CHP olarak her yıl olanağı bulunmayan 100 bin aileye 5 bin TL yurtiçi turizm desteği verilmesini öneriyoruz. Bu önerimizi seçim bildirgemizde de belirtmiştik. İmkanı olmayan vatandaşlarımıza verilecek böyle bir destek, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir.”
Budak, önergede şu sorulara yer verdi:
“2019 turizm sezonunda yüzde 100’leri bile bulacağı belirtilen fiyat artışlarından etkilenecek yerli turistlerin mağdur olmamaları için önlem alınmış mıdır? Alındıysa hangi tedbirler öngörülmektedir? Bakanlığınız tarafından turizm sektöründe etkin rol oynayan paydaşlarla beraber iç turizmi destekleyecek bir acil eylem planı devreye konulacak mıdır? Bu konuda görüşmeler yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi aşamadadır? Orta ve alt gelir grubuna hitap eden sosyal turizm uygulamalarının geliştirilmesi amacıyla Bakanlığınız tarafından hangi çalışmalar sürdürülmektedir? Geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen 3. Turizm Şurasında iç turizmle ilgili alınan kararlar çerçevesinde iç turizmi canlandırmaya dönük hangi politikalar uygulamaya konulmuştur?”

 
Corendon Aırlınes'den Almanya'da Tanıtım Atağı
 
Hababam Kepez’de Gençlerle Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevreci Komşu Kart Erasmus+ Heyetine Anlatıldı
Muratpaşa Belediyesi, Çevreci Komşu Kart projesini Erasmus+ programı ...
Başkan Türel'e Havalimanın'da 'Hayırlı Olsun'Karşılaması
Antalya Havalimanı VİP Salonu Önünde Binlerce seveni İstanbul'dan Dönen ...
İl Başkanı Taş :Büyükşehir Adayımız Menderes Türel
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde ...
 
Muratpaşa Belediyesi’ne büyük ödül
Belediye Başkanı Ümit Uysal, Brand Week İstanbul toplantılarında düzenlenen ...
Antalya Turunç Kokacak
Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’nde 12 dönüm alan üzerine kurulu ...
Uluslararası İdeal Kent Ödülü Avrupa’da geniş yankı buldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı ödül Avrupa Konseyi Yerel ve ...
 
Türel ve Uysal : Kırcamisi Planı İptaline Karşı İtiraz Çalımalarımız Sürüyor
Antalya Şehir Plancıları Odası, Büyükşehir Belediyesi'nin 25 bin ve 5 ...
Narkotik Polislerin'den Uyuşturucu İle Mücadele Uygulaması
Üniversite Çevresinde Bulunan Umuma Açık Yerlerde Denetim Uygulaması Yapıldı
Haydi Cumhuriyet Meydanına
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz

ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva