• Dolar
    32,3157
  • Euro
    35,1213
  • Altın
    2.292,730
  • Bist-100
    9,058
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Muratpaşa Salgına Karşı Yeni Genelge Önlemlerine Odaklandı 

Muratpaşa Belediyesi’nde covid-19 salgınında vaka sayılarında artışa bağlı olarak İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge uyarınca alınacak önlemler belirlendi.

18.11.2020 - 20:12
Muratpaşa Salgına Karşı Yeni Genelge Önlemlerine Odaklandı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, covid-19 salgının yayılımını kontrol altında tutmak amacıyla yayımlananan genelgeye bağlı olarak belediyenin kent parkalarında bulunan Dağ Yakası ve Deniz Yüzü kafelerinin gel-al paket servise geçileceğini, yüz yüze eğitimin sona erdiği eğitim kurumlarında ihtiyaca bağlı olarak uzaktan eğitim modelinin uygulanacağını söyledi. 
Muratpaşa Belediyesi’nde covid-19 salgınında vaka sayılarında artışa bağlı olarak İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge uyarınca alınacak önlemler belirlendi.
KAFELERDE GEL-AL SERVİS
Yapılan değerlendirme sonucunda Başkan Uysal, Erdal İnönü ve Ziya Gökalp kent parkları içinde bulunan Dağ Yakası ve Deniz Yüzü kafelerinde, 21 Kasım Cumartesi’den itibaren 10.00 – 20.00 saatleri arasında gel-al paket servis uygulamasına geçileceğini söyledi. Başkan Uysal, bununla birlikte, falez bandında yer alan Engelsiz Kafe ve Adalya Kafe’de de hizmetin genelgeyle belirtilen cuma saat 20.00 itibariyle durdurulacağını belirtti. 
YÜZYÜZE EĞİTİM SONA ERDİ
Başkan Uysal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretim faaliyetlerinin 31 Aralık’a kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceğini açıklamasına bağlı olarak kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi ve 3 mahallede yer alan destek eğitim kurs merkezlerinde yüz yüze eğitimin durdurulduğunu belirtti. Başkan Uysal, tüm kurs ve eğitim merkezlerinin uzaktan eğitim modeli altyapısına sahip olduğunu belirterek, “İhtiyaç olması durumunda uzaktan, online eğitime başlayabiliriz” dedi.
AÇIK ALANDA SABAH SPORU
Ayrıca Sağlıklı Muratpaşa Hareketi kapsamında park ve meydanlar gibi açık alanda gerçekleştirilen pilates, aerobik ve yoga kursları ve mahalle mahalle gerçekleştirilen temel bisiklet sürüş eğitimi haricindeki tüm sonbahar dönemi spor okulu kursları da iptal edildi.  
ÇOK BOYUTLU MÜCADELE
Muratpaşa Belediyesi olarak covid-19 salgınında toplumun ihtiyaçlarına göre şekillenen bir mücadele sürecini Türkiye’de henüz hiçbir resmi vakanın açıklanmadığı şubat ayında başlattıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“İnsanlarımız, maskeye ulaşmakta büyük sorunlar yaşarken Muratpaşa’mızı kapı kapı dolaşarak 891 bin yıkanabilir maskeyi komşularımıza ulaştırdık. 60 binin üzerinde siperlikli yüz maskesi üreterek başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ulaştırdık. Sosyal mesafeli banklar üreterek salgına karşı dirençli şehirlerin oluşturması konusunda öncü çalışmaları hayata geçirdik. Dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdik. Evde Bakım Hizmeti birimizi güçlendirip ihtiyacı olan her komşumuza ulaşmaya çalıştık. Aşevimizin kapasitesini arttırarak her zaman olduğu gibi komşularımızla yan yana olduk. İnternet üzerinden uygulamaya aldığımız Komşu Dayanışma Sistemi’yle gerçek bir toplumsal dayanışmayı oluşturduk.” 
Normalleşme adımlarını atılmaya başlandığı yaz döneminde ise maske – sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde falez plajlarını hizmete açtıklarını, kültür ve sanat etkinliklerine yeniden başladıklarını, eğitim kurumlarını açtıklarını hatırlatan Başkan Uysal, “Ancak ne yazık ki, salgının geldiği aşamada sokağa çıkma kısıtlamalarını da içeren bir dizi önlem yeniden gündeme geldi. Muratpaşa Belediyesi olarak kendimizi bu önlemlere göre yeniden organize ederken salgının ilk gününden bu yana sürdüğümüz çalışmalar kesintisiz devam edecektir” diye konuştu.

 
Kemer'de Zabıta'dan Sigara Denetim
 
Arçelik A.Ş.'den Üniversitesi Hastanesi’ne Ventilasyon Cihazı Bağışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemer'de Zabıta'dan Sigara Denetim
Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sigara ve tütün mamullerinin ...
Muratpaşa'da Turunç Masa 6 Yaşında
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 6’ncı yılını geride bırakan Turunç ...
KKTC'nin Kuruluş Yıldönümü Antalya'da Törenle Kutlandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 37'nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları ...
 
Vatandaşların Antalyakartlara HES kodunu tanımlaması gerekiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında, ...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akdeniz Üniversitesi’ne Teşekkür Etti
Koronavirüs nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam ...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akdeniz Üniversitesi’ne Teşekkür Etti
Koronavirüs nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam ...
 
Kültür'de Kafeler Caddesi Düzenleme Projesi Yapımı Sürüyor
Başkan Hakan Tütüncü, üniversite gençlerinin sosyal yaşam merkezi olan ...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 82’nci Yıldönümünde Törenle Anıldı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün ...
Manavgat'ta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Özel Törenle Anılacak
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva