• Dolar
    32,3780
  • Euro
    35,0278
  • Altın
    2.324,000
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Muratpaşa'da Hamsi Şöleni 

Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen buluşmada 1 ton hamsi yağda kızartılıp ekmek arasında vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

1.02.2020 - 21:11
Muratpaşa da Hamsi Şöleni

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği Karadenizliler buluşmasında 1 ton hamsi, ekmek arasında vatandaşlara ücretsiz dağılırken Belediye Başkanı Ümit Uysal, hamsinin alçakgönüllü, bereketli, kıpır kıpır, çalışkan bir balık olduğunu belirterek “Bizim de, Türkiye’mizin de, insanımızın da yapısı bu. İhtiyacımız olan şey, geleceğimizi kuracak olan şey bu” dedi.
Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Bu yıl da memlekete gidemedik’ diye hayıflananlar, ‘Acaba Antalya’da bizim memleketten kaç kişi var’ diye merak edenler, ‘Hemşerilerle tanışsak fena mı olur’ diye düşünenler için gerçekleştirdiği Komşu Buluşmaları – Yöresel Lezzet Günleri, Karadeniz’le başladı. 
HAMSİ İKRAM EDİLDİ
Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen buluşmada 1 ton hamsi yağda kızartılıp ekmek arasında vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Horonların saatlerce devam ettiği etkinlikte Başkan Uysal da Antalya Karadenizliler (ANTKARDER) Derneği Başkanı Halis Ekşi omuz omza verip horona ayak uydurdu.
‘CEBİMİZDEN BİRŞEY YAPMIYORUZ’
Başkan Uysal, Karadeniz’in Muratpaşa’ya aktığı gündeı konuşmasına meydanı dolduranları selamlayarak başladı. “Her şeyin mimarı olan, vergileriyle bize olanak sağlayan sizlere çok teşekkür ediyorum” diyen Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“Biz seçilmişler ya da atanmışlar kendi cebinden bir şey yapmaz. Sizlerin parasıdır harcadığımız. İyi şeylere, güzelliklere, sevgiye, saygıya, daha iyi yaşamaya, daha güzel bir geleceğe, çocuklarımızın geleceği için daha güzel bir ülke ve şehir oluşturmaya dönük bütün çabamız sizlerin eseridir. Her birinize, ayrı ayrı minnettarız.” 
BÜYÜK İKRAMİYE HEP MURATPAŞA’DA 
Muratpaşa’nın hem temel belediyecilik hizmetlerinde hem de sosyal hizmetlerde Türkiye birincisi olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bunu biz söylemiyoruz, bağımsız kaynaklar söylüyor. Her şeyimizi de kendimiz üretiyoruz. Hep milletin parası millete. Bütün anlayışımız bu” dedi. Ayrıca Muratpaşa’da olup biten her şeye imrenildiğini, belediyenin her hafta bir ziyaretçi ağırladığını anlatan Başkan Uysal, Turunç Masa, yeraltı çöp konteynerleri, çevreci komşu kart gibi projelerin bu anlamda dikkat çektiğinin altını çizdi. Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ama ben asıl şunu incelemelerini istiyorum. Bizim sevgimiz, saygımız, kardeşliğimiz, yıl boyu birbirinden ayrılmayan, milli ve dini bayramlarda, okulda, sağlık ocağında, her yerde ve her şart altında birliğimiz, beraberliğimiz, sevgimiz, saygımız. Asıl gelip herkes onu incelemeli diyorum. O kadar sevgisi, saygısı, güler yüzü bol bir ilçeyiz ki, piyango çekilişlerinde bile büyük ikramiye hep Muratpaşa’ya çıkıyor.”
‘HAMSİ GİBİYİZ: ÇALIŞKAN VE KIPIR KIPIR’
Türkiye’nin farklı yörelerine ait lezzetlerin sunulacağı Komşu Buluşmalarının şubat ayı boyunca devam edeceğini belirten Başkan Uysal, binleri Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda buluşturan hamsinin ise çok ayrı bir balık olduğunu söyledi. Hamsinin alçakgönüllü, bereketli, kıpır kıpır, çalışkan bir balık olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bizim de, Türkiye’mizin de insanımızın da yapısı bu. İhtiyacımız olan şey, geleceğimizi kuracak olan şey bu” dedi. 
Konuşmasının ardından dernek başkanı Halis Ekşi Başkan Uysal’a çiçek takdim ederken Komşu Buluşmaları – Yöresel Lezzet Günleri’nde Karadeniz buluşması Resul Dindar konseriyle devam etti.

 
"Plastik Aşklar" 5 şubat günü AKM Aspendos Salonunda
 
Pegasın Kurucusu Ramazan Akpınarın Şikayetçı olduğu 3 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Üniversitesi’nde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Akademi kapsamında düzenlenen Kişisel ...
Nuri Özaltın Golf Turnuvası Belek'de Sürüyor
Gloria Golf Kulübü sahalarında dördüncü kez düzenlenen Nuri Özaltın Golf ...
750 dansçıyla Antalya’da Salsa rüzgârı esiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Dans Sporları ...
 
Rauf Denktaş Antalya Türk Oçağındaki Etkinlikle Anıldı
KKTC nin Antalya Turizm Temsilcisi Dr. Nazmi Pınar ın konuşmacı olduğu ...
Başkan Böcek Gazeteciler Günü’nde kahvaltıda basınla buluştu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Vefatının 8.Yılında Rauf Denktaş'ı Dr. Nazmi Pınar Anlatacak
10 Ocak Cuma günü Türk Ocagi Derneği tarafından "Vefatının 8.yılında Rauf ...
 
Bakan Pakdemirli TÜDKİYEB Toplantısı İçin Geliyor
3. Tarım Orman Şurası Küçükbaş Hayvancılığın Güçlendirilmesi Eylem Planı ...
Cumhuriyet Meydanında Yeni yıl coşkuyla karşıladı
Antalya 2020’yi, Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği ...
ASAT ,Genel Müdür Kurt Önderliğinde Kan Bağışı Yaptı
ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt öncülüğünde gerçekleşen bağışta ASAT çalışanları ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva