• Dolar
    32,5004
  • Euro
    34,6901
  • Altın
    2.496,860
  • Bist-100
    9.693,000
   
17/21 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Öğretim Üyesi Dr.Doğan : Kovid-19 salgını iletişim biçimimizi değiştirdi 

Dr. Doğan, “Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını, hiç kuşkusuz kitle iletişimine yeni bir bakış açısı getirdi, kitlesel iletişime yön verdi” ifadelerini kullandı.

25.04.2020 - 12:47
Öğretim Üyesi Dr.Doğan : Kovid-19 salgını iletişim biçimimizi değiştirdi

Alanya Hamdullah Eminpaşa (HEP) Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Ertan Doğan;  tüm dünyayı derinden etkileyen Korona virüs salgınının,  yeni İletişim Teknolojilerinden  sosyal Medya ve internet teknolojisinin gücünü bir kez daha ortaya çıkardığını ifade etti.  Salgının ortaya çıktığı günden bu yana tüm dünyada kitlesel iletişimin internet üzerinden devam ettiğine dikkat çeken Dr. Doğan, “Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını, hiç kuşkusuz kitle iletişimine yeni bir bakış açısı getirdi, kitlesel iletişime yön verdi” ifadelerini kullandı.
İLETİŞİMDE YENİ NORMAL KAVRAMI ORTAYA ÇIKTI
İnternet ve sosyal medyanın,  tüm dünyayı eve hapseden salgının psikolojik etkilerinden de kurtulmanın bir aracı haline geldiğine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Murat Ertan Doğan,  “Yaşadığımız süreç gerçekten çok zor bir süreç. Bu süreçte doğru bilgi alma, güvenilir kaynakların iletişim araçlarından beslenme kritik bir önem taşıyor. Böyle kriz anlarında etkili ve doğru iletişimin kurulmaması, toplumun bunalıma sürüklenmesi, karamsarlığın ve ruhsal çöküntünün artmasına yol açarak salgında daha fazla can kaybına da yol açabilir.  İnternet ve sosyal medya iletişimi olmasaydı, salgının yarattığı panik, karamsarlık ve ruhsal çöküntü daha fazla olabilirdi. Bugün toplumsal iletişimde dünya bir devrim yaşıyor. Öyle ki, nerede olursanız dünyanın merkezi sizsiniz.  Sanatçılar evlerinden sosyal medya araçlarıyla konserler düzenliyor. Hatta Youtube, Instagram gibi sosyal medya araçlarını kullandıklarında bu konserlerden gelir bile elde edebiliyorlar.  Öğrenci toplulukları ve gençler, sosyal medyada oluşturdukları gruplar ile farklı bir iletişim deneyimi yaşıyor. Sosyal Medya bir ortam olarak gücünü katlayarak büyüdü.   Küresel şirketler mesafeli yaklaştığı evden çalışma kavramına daha sıcak bakmaya başladı. Hatta bu kavramla ofis giderlerini en aza indirebileceklerini keşfetti. Haber kaynağının değişmez öznesi gazeteciler bugün röportajlarını telefon, internet ve sosyal medya aracılığı ile yapıyorlar. Ulusal ve küresel haber ajansları, televizyon kanalları hatta radyolar,  özgün içeriklerini internet ve sosyal medya araçlarını kullanarak üretiyorlar. Salgın bitse bile evden biz bu iletişim yöntemini hayatımızdan çıkarmayacak ve yeni bir normale doğru adım atacağız gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.
“UZAKTAN EĞİTİM HAYATIMIZIN PARÇASI OLACAK”
Alanya HEP Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Ertan Doğan, Tüm dünyayı etkisi altına alan ve dünyada yüz binlerce insanın ölümüne neden olan pandeminin eğitime olan etkisine de değindi.  Salgının yayılım hızı nedeniyle, tüm dünyada eğitim sistemin uzaktan öğretim yöntemleri ile gerçekleştirildiğine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Murat Ertan Doğan, “Koronavirüs nedeniyle iletişimde yaşanan köklü değişiklikler, eğitimde de yeni bir dönüşümü beraberinde getirdi. Ortaöğretim ve Yükseköğretimde bugün meydana gelen zorunlu dijitalleşmenin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var Uzaktan eğitim aslında sanıldığı gibi yeni bir olgu değil. Açık öğretim, uzaktan eğitim, e-öğrenme, çevrimiçi öğrenme ve yaşamboyu öğrenme kavramları salgın öncesinde de gündemdeydi.  Şu anda ne kadar kavram karmaşası yaşansa da, tüm bu kavramlar giderek yerlerine oturacaktır. Her ne kadar karşıt görüşler olsa da bu gün sınırlı bir teknolojik belirleyicilik çerçevesinde toplumsal yapılar şekilleniyor. Ülkemiz ağ toplumu olma yolunda önemli bir sınavdan başarılı bir şekilde geçmekte. Enformasyonel toplum olmanın en önemli aracı bilginin toplumun tüm kesimlerine hızlı ve verimli bir biçimde yayılabilmesidir. İşte bu günlerde Türkiye sahip olduğu potansiyeli kullanarak geleceğin önemli bir gücü olacağını gösteriyor. Francis Bacon “Bilgi Güçtür” demiştir. Bu gün güçlü olmanın anahtarı halen bilgi sahibi olmaktır. Ülkemiz sahip olduğu teknolojik alt yapıyı kullanarak eğitimde dijitalleşmeyi sağlayıp yeni bir çağa gücünü artırarak giriyor. Özellikle yükseköğretimde YÖK’ün stratejisinin de dijitalleşme olması doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Bu zorunlu teknoloji kullanımının avantajlarını ileriki yıllarda yaşayacağız ve ülkemiz  bu zor günlerin de üstesinden gelecektir diye düşünüyorum” dedi.  

 
Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş'a Sorduk Koronavirüs Sonrası Tarım Ne Olacak ?
 
Antalya'da Her Gün Toplu ulaşım araçlarına dezenfekte
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Ünal'dan Akdeniz Üniversitesi Kiracılarına Müjdeli Haber
Akdeniz Üniversitesinde alınan tedbirler kapsamında üniversite mülkiyetinde/tahsisli ...
Akdeniz Üniversitesi’nde Uzaktan Eğitim Başladı
Akdeniz Üniversitesi’nde Covid-19 salgını nedeniyle durdurulan eğitim ...
GAÜ ile ALKÜ Arasında İşbirliği Protokolü
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ...
 
AÜ’de Üstün Yetenekli Çocuklar Konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Topluluğu tarafından ‘Üstün Yetenekli ...
BAKA’dan ‘Hayallerimiz Uçuşa Geçiyor Projesi’ne destek
‘Hayallerimiz Uçuşa Geçiyor’ isimli projenin sözleşmesi imzalandı.
Muratpaşa 4 Derste buz pateni öğretiyor
Muratpaşa Belediyesi 6-15 yaş arası çocuklara ve gençlere 4 derste buzda ...
 
Keloğlan ile oynuyor Mars’a yolculuk yapıyorlar
Okullar açıldı Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi şenlendi
Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Akgül oldu.
Özel bir Tv'nin Avrupa kanalına programlar yapan Akgül, Gaziantep Üniversitesi ...
Akdeniz Üniversitesin'den Uluslararası Tanıtım Atağı
Uluslararasılaşma stratejilerini etkin ve sürdürülebilir şekilde uygulayan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda

Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva