• Dolar
    32,4375
  • Euro
    34,7411
  • Altın
    2.441,870
  • Bist-100
    9.916,000
   
15/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Pandemi döneminde Kültür ve sanatta iki misyon zamanı 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9’uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin açılışında, kültür ve sanat etkinliklerinin iki misyonu olduğunu ve bunların önemine dair açıklamalarda bulundu

20.11.2020 - 12:53
Pandemi döneminde Kültür ve sanatta iki misyon zamanı

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen 9’uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Kamil Erdem konseriyle başladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle seyirci kapasitesi yarıya düşürülen Kültür Merkezi’ne, konser için daha önce kayıt yaptırmış sanatseverler, HES kodu sorgulaması ve ateşlerinin ölçülmesinin ardından kabul edildi. 
ANTALYA İÇİN ŞANS
Başkan Uysal, konser öncesi yaptığı konuşmada, gitarın özel bir müzik aleti olduğunu, insanın her türlü ruh halini tutkuyla yansıttığını söyledi. Başkan Uysal,  “Kişisel bir görüş olarak, gitarın çok özel bir kuvveti olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde de, dünyada da çok sevilen, Akdeniz kökenli bir müzik aletinin festivalini yapıyor olmak, Sayın Ahmet Kanneci’nin genel sanat yönetmenliğinde her yıl yeni virtüözleri, yeni yaklaşımları dinliyor olmak bizim ve şehrimiz için bir şans” diye konuştu. 
KÜLTÜR VE SANAT ALTYAPI HİZMETİDİR
Başkan Uysal, Uluslararası Antalya Gitar Festivali ve Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği diğer kültür ve sanat etkinliklerinin, özellikle pandemi sürecinde iki misyona sahip olduğunu söyledi.  Dünyada kültür ve sanatın ‘maalesef’ gerilediğini dile getiren Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“Şair Gülten Akın’ın dediği gibi ‘Kimsenin vakti yok ince şeyleri düşünmeye.’ Hayat hızlanıyor, mekanikleşiyor. Bu ortamda sahip olduğumuz misyonların birincisi, kültür ve sanatta ısrar etmektir. Yeni kuşaklarla bunu paylaşmak konusunda ısrar etmektir. Kültür ve sanata bütçe ayırmak, olanak yaratmaktır. Kültür ve sanatı, şehirlerin havaalanları, hastaneleri gibi temel altyapı hizmeti olarak vazgeçilmez görmek ve anlatmaktır.” 
İkinci misyonun ise, kurumların işlevini, insanı temel haklarından olan yaşam hakkını tehdit eden covid-19 pandemisi kaynaklı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Bu misyon, pandemi koşullarında inceliklerden, estetikten, naif şeylerden vazgeçmemektir” dedi. Başkan Uysal, konuşmasının sonunda, bu anlamda başta ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği olmak üzere 9’uncusu Uluslararası Antalya Gitar Festivali’ne katkı veren herkese çok teşekkür etti.
TOPLUM İÇİN KÜLTÜR
Festival Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci ise ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Yıldırım Şimşek aracılığıyla gönderdiği mesajda “Festival, pandemi problemine meydan okumak değil toplum için kültürün önemini vurgulamaktır” ifadesine yer verdi.  
Açılış konuşmalarının ardından, Asiaminor’le gerek yurtiçi gerekse yurt dışında adını duyuran Kamil Erdem konseriyle 3 gün boyunca devam edecek 9’uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı.  

 
Çölyak hastalarına glutensiz gıda yardımı ilçelerde devam ediyor
 
Kemer'de Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezi Uzaktan Eğitime Geçyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haydi Çocuklar Masal Dinleyelim
Antalya Büyükşehir Belediyesi her yıl Kasım ayının ikinci haftası kutlanan ...
''Trio Patara” konseri 3 Kasım Salı saat: 20.00’de
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 03 Kasım Salı akşamı saat: 20.00’de Haşim ...
3 Sobrana'dan Özel Konser
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 31 Ekim Cumartesi günü saat: 20.00’de ...
 
Başkan Tütüncü'den Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap bağışı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2. Sahaf Festivali’nden satın aldığı ...
Kepez Sahaf Festivali Kolleksiyon Meraklılarına Kapılarını Açtı
Kepez Belediyesi’nin 2. Sahaf Festivali, kitap tutkunlarına kapılarını ...
Opera Sahnesinde “BEETHOVEN AKŞAMI”
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 24 Ekim Cumartesi saat: 20.00’de Haşim ...
 
5’inci Kaleiçi Old Town Festivali’ne Övgü Yağmuru
Muratpaşa Belediyesi, 5’inci Kaleiçi Old Town Festivali’ni, ‘Kalbimizdesin ...
2.Kepez Sahaf Festivali, 23 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Dokuma Park'ta
Kepez Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Sahaf Festivali, ...
Bu Yıl Kaleiçi Old Town Festivali online gerçekliyor
Muratpaşa Belediyesi, 5’inci Kaleiçi Old Town Festivali’ni, ‘Kalbimizdesin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva