• Dolar
    32,3134
  • Euro
    35,1094
  • Altın
    2.280,200
  • Bist-100
    8,939
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Tütüncü Şefliğinde Araç Kornalarıyla İstiklal Marşı 

İstiklal Marşımız, Başkan Tütüncü’nün orkestra şefliğinde, belediyenin hizmet araçları ile müzedeki nostaljik araçların kornaları eşliğinde icra edildi.

10.03.2021 - 23:18
Tütüncü Şefliğinde Araç Kornalarıyla İstiklal Marşı

İstiklal Marşımızın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. Yılında, Kepez Belediyesi muhteşem bir çalışmaya imza attı. İstiklal Marşımız, Başkan Tütüncü’nün orkestra şefliğinde, belediyenin hizmet araçları ile müzedeki nostaljik araçların kornaları eşliğinde icra edildi. 
 
Tütüncü Şefliğinde Araç Kornalarıyla İstiklal Marşı
Kepez Belediyesi, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 100. Yılında özel bir klip hazırladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve belediye çalışanlarının yer aldığı bu anlamlı klipte Nostaljik Araçlar Müzesi’nde yer alan birbirinden kıymetli otomobiller ile belediyenin hizmet araçları kullanıldı. İstiklal Marşımız, Başkan Tütüncü’nün orkestra şefliğinde, belediyenin hizmet araçları ile nostaljik araçların kornaları eşliğinde icra edildi. DokumaPark’ta gece yarısı gerçekleştirilen klip çekimleri, büyük bir heyecan ve coşkuyla yapıldı.  Çekimler ardından açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “12 Mart 1921'in milletimizin o İstiklal mücadelesinin aslında bir anlamda özeti olan İstiklal Marşımızın hayat bulduğu ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizce kabul edildiği günün adıdır. Onun 100. Yıl dönümü olan 12 Mart 2021 tarihine biz de farklı bir bakış açısı, farklı bir anlam kazandıralım istedik. Kayıtlara, bu güzel güne, böyle güzel bir dokunuş bırakalım istedik. O amaçla böylesi güzel bir çalışmayı arkadaşlarımız fikir ettiler, hayal ettiler böyle bir proje ile bize geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. “ dedi. 
TBMM’ye 100. yıl teşekkürü 
“Nostaljik araçlarımızın bu etkinliğin içerisinde yer alması ile daha dikkat çekici bir çalışmayı ortaya koyabileceğimizi, İstiklal Marşımıza özel bir farkındalık olsun diye de bu kliple, bu çalışmayla farklı bir boyut kazandırmak amacıyla böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Ve işin doğrusu hava biraz soğuktu, çekimlerde biraz uzun sürdü, biraz da üşüdük. Ama gerçekten güzel bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimize şükranlarımızı arz ediyoruz. İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yıl dönümünü çok büyük bir isabetle, 100. Yıla özel İstiklal Marşı yılı ilan ettiler. Kepez Belediyesi olarak bizde bu anlamda bir dizi etkinlik yapacağız.” diye konuştu.  
Milletimizin kahramanlık destanı 
“İstiklal Marşımız aslında hiç unutulmaması gereken milletimizin kahramanlık destanının kısa öz özet ifadeleridir.” diye konuşmalarına devam eden Başkan Tütüncü, “Kalbimizde, gönlümüzde çok farklı bir biçimde yer edilmesi gereken, son derece özel önemli milli bir metindir. Dolayısıyla bu 100. Yıla dair böyle özel bir farkındalık ortaya koyabilmek bizim için önemliydi. Bunu yapabildiysek ne mutlu bize… Yapımda ve yayında emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. “ dedi. 
Hizmet araçlarıyla, müzedeki araçlar kullanıldı
Bu güzel çalışmaya Nostaljik Araçlar Müzesi’nde bulunan araçlarla, belediyenin hizmet araçlarının dahil edildiğini belirten Tütüncü, “Bu araçlarımızın kornaları ile güzel İstiklal Marşımızla bir güzelliği daha ortaya çıkaralım istedik. Müzik öğretmenlerimiz, müzik  ve sinemacı dostlarımız bu projede yer aldılar. Ortaya güzel bir farkındalık çıktı. Nostaljik araçlarla, belediyenin şantiyelerinde çalışan Kepez'e yol park bahçe yapan araçlarımız bir araya geldiler. Bizim çok değerli çalışanlarımız da bu güzel akşama müthiş bir ambiyans, müthiş bir heyecan ortaya koydular. Dokuma Park'ta çok güzel ışıltılı ve hakikaten özel hatıralarla dolu güzel bir akşam kaldı geriye… Arabaların kornalarından da ortaya güzel bir İstiklal Marşı çıktı.” diye konuştu.
İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 100. Yılında, Kepez Belediyesi tarafından hazırlanan özel klip için 10 farklı aracın kornası kullanıldı ve çekimlerde 10 gün sürdü. 

 
Esra Dağıstanlı :Kemer'de Kadınların Gücünü Ortaya Çıkarmak İstiyoruz
 
Babası Ahmet Ünsal İçin Yazdığı Kitabı Başkan Uysal'a Hediye Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KADEM ''Kadın Haklarına Dair İlkelerini'' Açıklıyor
Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın ...
Antalya'nın Fethinin 814'üncü yılı Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Olgunlaşma ...
Yeşilay Yetenek Yarışma Başvuruları Sürüyor
Yeşilay tarafından düzenlenen ​11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek ...
 
Muratpaşa'ya ‘Geleceğin Şehri’ ödülü
Muratpaşa Belediyesi, Komşu Meclisi ve Çevreci Komşu Kart projeleriyle ...
‘Cumhuriyet Sevgi Meydanı Etkinlikleri’ İlgiyle Sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel Cumhuriyet ...
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Muratpaşa’da anıldı
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının yıldönümünde Muratpaşa'da anıldı
 
"Covid-19’un Antalya Turizmine Etkileri: Çıkış Stratejileri" Konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi Turizm Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi(TAGUM) ...
Sağlıklı Muratpaşa Hareketi Üç Kapılar’da Stand Açıp Bilgilendirdi
Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin en geniş kapsamlı sağlıklı yaşam ...
İmece Tablet Kampanyası;na Rotary Kulüplerinden destek
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin başlattığı ‘İmece Tablet Kampanyası’na ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

KANTDER Başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva