• Dolar
    32,2908
  • Euro
    34,7741
  • Altın
    2.409,820
  • Bist-100
    10.267,000
   
13/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

ZEYTİNPARK'A GÖNÜLLÜ DOĞASEVERLER ARANIYOR 

Vakıf Zeytinliği'nde uygulanacak Zeytinpark projesi kapsamında öğrencilere doğa bilinci aşılayacak 20 gönüllü rehberin ardından, doğa yürüyüşleri için de aynı sayıda gönüllü için ilana çıkıldı.

18.02.2016 - 18:45
ZEYTİNPARK A GÖNÜLLÜ DOĞASEVERLER ARANIYOR

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) 2630 dönümlük Vakıf Zeytinliği'nde belediyeler ve sivil toplum örgütleriyle ortak kurulan Zeytinpark AŞ projesi kapsamında, çocuklara doğa sevgisi ve bilinci aşılanacak. Antalya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATB arasında bu yönde ocak ayında imzalanan protokolle, Türkiye'de ilk defa bir kentte tüm okullar için 'doğa' dersi de müfredata girmiş oldu. 

 'Doğada Öğren' başlıklı çalışmada ilk aşama 'Doğa Akademisi' için anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine doğa sevgisi ve bilinci kazandıracak etkinliklerde görev almak üzere 20 gönüllü rehber alımı yapıldı.

 İkinci aşamadaki 'Doğa Yürüyüşü' için de yine 20 civarında gönüllü doğasever alımı için www.bagevkariyer.com internet adresi üzerinden başvurular alınmaya başlandı. Projenin bu bölümünde ise öğrencilere ve yetişkin gruplara yönelik doğru nefes alma ve yürüyüş teknikleri konusunda 2 ile 8.5 kilometre arasında 7 parkur belirlendiğini anlatan Çandır, 23 Şubat'a kadar başvuruların alınacağı, ardından 3 günlük eğitim süresi sonunda seçilecek gönüllü doğaseverlerle birlikte Zeytinpark alanında doğa yürüyüşleri düzenleneceğini kaydetti. 

 AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

 23 bin zeytin ağacının bulunduğu Zeytinpark, ATB öncülüğünde 12'si özel, 13'ü kamu olmak üzere 25 hissedarlı bir şirket tarafından yaklaşık 15 milyon TL'lik projeyle Avrupa'nın en büyük botanik parkı olacak. Doğal yapıya hiçbir zarar vermeden 400 dönümlük alanda uygulanacak projede kuş tüneli, gözetleme kulesi, zeytin müzesi, gençlik merkezi, kır kahvesi, at çiftliği, zeytin market, kentsel değerler sergi alanı, bitki türleri eğitim merkezi, sergi alanı, doğada engelsiz yaşam merkezi, doğada öğren merkezi, çok amaçlı spor sahası olacak. Ayrıca çim tepeleri, koku tepeleri, seyir terası, Zeytinpark meydanı, yapay gölet, Akdeniz bölgesi süs bitkileri alanı, tıbbi aromatik bitkiler alanı, Akdeniz bölgesi endemik türler alanı, Akdeniz bölgesi meyveleri alanı ve bunlara ait üretim alanları yer alacak. 'Vakıf Zeytinliği, 1 yılda 2 bin 600 ton toz, 610 milyon metreküp karbondioksit emip oksijen salmasıyla 'kentin akciğeri' olma özelliğini gösteriyor. Alanın yüzde 10'luk kısmı kayalık ve travertenlerden oluşuyor.

 
ANTALYA KENT KÜLTÜR REHBERİ
 
AKUSTİK ANTALYA 2016 CAZ TUTKUNLARINI BEKLİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TERRACİTY’DE ANJELİKA AKBAR & HAKAN AYSEV VE JEHAN BARBUR
Sevgililer Gününde fark yaratmak isteyenlerin adresi Terracity Alışveriş ...
AŞK ATEŞİ 13 ŞUBAT'TA HAŞİM İŞÇAN'DA
Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından seslendirilecek ...
KEPEZ'DE 90'LAR RÜZGARI ESECEK
Kepez Belediyesi tarafından seri halinde gerçekleştirilen nostaljik konserler, ...
 
AŞKIM KAPIŞMAK 6 ŞUBAT'TA ANTALYA'DA
Aşkım Kapışmak, "3 Egitim 3 Sertifika" Programıyla 6 Şubat'ta Antalya'da
KIYIYA OTURMANIN BÖYLESİ
11 karakter tek isim Merve Engin ile Kıyıya Oturmanın Böylesi
LEVENT YÜKSEL 13 ŞUBAT'TA JOLLY JOKER'DE
Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Levent Yüksel, 13 Şubat'ta Jolly ...
 
NASREDDİN HOCA ÇOCUKLARI GÜLDÜRECEK
Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), Ali Meriç'in yazıp yönettiği çocuk oyunu ...
ZİYENT SALİ 29 OCAK'TA JOLLY JOKER'DE
Ziynet Sali, en sevilen şarkılarıyla 29 Ocak akşamı Jolly Joker Antalya sahnesinde...
KEPEZLİ ÇOCUKLARA SİLVA
Kepez Belediyesi Tiyatrosu, çocuk seyircileri için tatilde Silva’yı sahneliyor.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü

Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva