• Dolar
    32,3629
  • Euro
    34,6630
  • Altın
    2.383,210
  • Bist-100
    10.194,000
   
21/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
NE VAR NE YOK? KEŞFET ŞEHİR REHBERİ ŞEHİRDE GÜNDEM KAMPANYALAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Kadınlar; şiddete karşı Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadı 

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 3 bin 500 kadınla birlikte 2 bin 500 metrekarelik dev bir Türkiye haritası oluşturdu.

8.03.2019 - 20:02
Kadınlar; şiddete karşı Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadı

Kadınlar; şiddete karşı Türkiye haritası oluşturup Erik Dalı oynadı
Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 3 bin 500 kadınla birlikte 2 bin 500 metrekarelik dev bir Türkiye haritası oluşturdu. Kadınlar şiddete, ayrımcılığa ve kadınları toplumsal hayatını dışında tutmak isteyen anlayışa karşı bir Burdur-Teke yöresi türküsü Erik Dalı oynadı.
Muratpaşa Belediyesi’nin Şubat ayında aralarında siyasi partiler, sendikalar, hemşeri derneklerinin bulunduğu 124 sivil toplum kuruluşuyla gerçekleştirdiği toplantıyla başlayan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği bugün Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleşti.
Yaklaşık 1 ay süresinde Muratpaşa’da kadınlar, Değirmenönü Kültür Merkezi, Yaşlı Evleri ve kentin dört bir yanındaki parklarda Eril Dalı oyunun öğrenmek için çalıştı, Muratpaşa Kent Meydanı’na 2 bin 500 metrekarelik dev bir Türkiye haritası çizilip boyandı.  Türkiye’nin 7 bölgesini temsilen mordan kırmıza kadınlar farklı renklerde tişörtler ve bileklerinde kadına yönelik şiddeti protesto etmek için siyah kurdelelerle öğle saatlerinde Muratpaşa Kent Meydanı’nda toplanmaya başladı.
Saatler 16.00’ya yaklaştıkça kadınlar tişörtleriyle aynı renklerdeki bölgelerine geçti. Etkinlik önce Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Eşi Ümran Uysal, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, CHP ve İyi Partili yöneticilerle birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Muratpaşalı 3 bin 500 kadın şiddete, ayrımcılığa ve kadınları toplumsal hayatını dışında tutmak isteyen anlayışa karşı bir Burdur-Teke yöresi türküsü Erik Dalı oynadı.
Muratpaşa Kent Meydanı’nda etkinlikler Funda Arar konseriyle devam ederken Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, kadınların biraraya geldiği Türkiye haritasının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, dayanışmasını simgelediğini söyledi. Hep birlikte oynana Erik Dalı’nın ise şiddete, ayrımcılığa ve kadınları toplum hayatı dışında tutmak isteyen anlayışa karşı ‘Kadınlar vardır’ demenin ifadesi olduğunu belirten Başkan Uysal, "Bugün burada şiddete ‘Dur’ dediniz. Ayrımcılığa ‘Dur’ dediniz. Kadın ve erkeğin iki cinsiyetin yaşama birlikte sarılması bir insanlık davasıdır. Buna hizmet eden herkesi saygıyla anıyoruz. Dünyanın neresinde bir kadın mücadelesi gündeme gelse Gazi Mustafa Kemal Atatürk anılmadan olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Atatürk gibi birisi kadının durumunu köklü şekilde değiştirmemiştir” diye konuştu.
Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal, günün anısına şarkıcı Funda Arar’a çiçek takdim ederken Başkan Uysal da eşinin 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü sahnede kendisine çiçek vererek kutladı.

 
Ebru Türel'i Allah Korudu
 
Üreten kadınlar ‘8 Mart Şenliği’nde buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerleşik Yabancılar 1.Kültür ve Eğitim Şenliğinde buluşuyor
Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ...
Antalya DOB 'dan Dünya Kadınlar Gününe Özel Konser
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 08 Mart 2019 Cuma günü saat: 15.00’te ...
Muratpaşa’da kadınların 8 Mart provası
Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde binlerce kadınla ...
 
Önce Proje Tanıtımı Sonra Demet Akalın Konseri
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Seçim çalışmalarına Manavgat ...
Uluslararası TSM Koro Festivali’nin ilki Antalya Belek’de
BEZE Stratejik İletişim’in de destek verdiği Uluslararası TSM Koro Festivali’nin ...
Kepez Müzik Ödüllerinde Heyecan Dorukta
Kepez Belediyesi Müzik Ödülleri yarışmasında yarı final heyecanı yaşandı. ...
 
AK Parti Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı Genç'den Tanıtım Toplantısı
Ramada Otel'de Gerçekleşecek Toplantıya Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da Katılacak
23 Nisan’a özel amigurumi oyuncak
Muratpaşa Belediyesi’nin Üçgen Mahallesi’nde bulunan Giritli Kadın Danışma ...
Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın Kampanyası Start Aldı
İçişleri Bakanlığı öncülüğünde 81 İlde Eş Zamanlı Öncelik Hayatın Öncelik ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü

Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Antalya Tarih

Antalya Tarih

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Ne Var Ne Yok? Keşfet Şehir Rehberi Şehirde Gündem Kampanyalar
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva